NODIG (voor 4 personen):
- 1 ui
- 2 wortel
- 2 tenen knoflook
- 2 stengsels bleekselderij
- 4 kalfsschenkels
- 2 eetlepels bloem
- olijfolie
- 1 glas witte wijn (bijv. een Chardonnay of Sauvignon Blanc)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- handvol verse tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 bouillonblokje (kippen of groente)
- reepje citroenschil
HOE:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel en selderij in stukjes. Verhit olie in een braadpan en bak de groenten 10 minuten op laag vuur.
- Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier, kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor.
- Schep de groenten uit de pan, verhit de olie en schroei de kalfsschenkels aan beide kanten dicht. Mocht de pan slechts groot genoeg zijn voor 2 schenkels tegelijkertijd, splits het bakken ook op in twee porties.
- Doe de groenten weer terug in de pan, voeg de wijn, tomaten, tijm, bouillonblokje, laurier en citroenschil toe.
- Breng aan de kook en laat het vlees met de deksel erop 1,5-2 uur stoven, tot het loslaat van het bot.
Geniet ervan!
Liefs,
Naomi
M,mmmmZelfs op de vroege morgen loopt het water in m,n mond! Hoorde dat jullie deze ook gepresenteerd heeben in Ibiza & t een ieder verrukkelijk heeft gesmaakt,het is niet moeilijk je hier een voorstelling van te maken!
BeantwoordenVerwijderenM,mmmmZelfs op de vroege morgen loopt het water in m,n mond! Hoorde dat jullie deze ook gepresenteerd heeben in Ibiza & t een ieder verrukkelijk heeft gesmaakt,het is niet moeilijk je hier een voorstelling van te maken!
BeantwoordenVerwijderen