woensdag 5 oktober 2016

Wraps met wokgroenten, puntpaprika en pittige kokossaus

Wraps, ik hou ervan. Aangezien ik echt elke week wel wraps eet, kan ik wel een vaste rubriek ervan maken. Want echt je kunt er alles instoppen, warm of koud eten, pizza's ervan maken en zelfs met zoetigheid zijn ze lekker. Wij gebruiken het liefste volkoren of meergranen wraps, deze bevatten meer vezels en minder calorieën. De Tex Mex Tortilla with Whole Wheat is een fijne variant waar ook geen suiker aan toegevoegd is. Deze Aziatische wraps met kip, wokgroenten en kokosmelk staat zo op tafel.






NODIG (2-3 personen)
  • zak voorgesneden wokgroenten van 400 gram (of tauge, witte kool, paprika en prei)
  • 1 of 2 bio kipfilet
  • 1 puntpaprika
  • 4-6 volkorenwraps
  • 200 mililiter kokosmelk
  • handje veldsla
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel  gemberpoeder
  • chilivlokken in molen
  • knoflook- en uipoeder naar smaak
  • Kokosolie / peper / zout

HOE:
  • Verwarm een scheut kokosolie in de koekenpan. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Bak de kipfilet op middelhoog vuur gaar en bruin. Maak op smaak met gemberpoeder, uipoeder en chilivlokken naar smaak.
  • Voeg de wokgroenten toe en bak ongeveer 3-4 minuten mee.
  • Voeg het blikje kokosmelk toe en maak op smaak met peper, zout en kurkuma. Laat ongeveer 10 minuten zacht doorkoken.
  • Snijd ondertussen de puntpaprika in reepjes. 
  • Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron.
  • Beleg de wraps met puntpaprikareepjes en eventueel wat veldsla en verdeel hier de groenten met kip en kokosmelk over.

Eetsmakelijk! 

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten