vrijdag 7 oktober 2016

Italiaans in Amsterdam: Piadina Bar

Pasta's, pizza, lasagne's, gelato en tiramisu. Van Italiaans eten kunnen wij geen genoeg krijgen. Het land, de mensen, de cultuur. Wij wanen ons maar al te graag in het Italiaanse leven. Gelukkig vind je ook zulke bruisende Italiaanse plekken in Nederland en wij nemen je mee.  De Piadina Bar is sinds oktober vorig jaar gevestigd op de Nassaukade naast de Heineken Experience. Hier draait alles om de piadina. Ben jij al bekend met de typisch Italiaanse piadina?

De Piadina bar nodigt je uit om een traditioneel product uit het hart van Italie te proberen: de piadina. Dit is een broodje dat op een pita lijkt die wordt gevuld met typische Italiaanse producten zoals prosciutto, buffelmozzarella of Parmezaanse kaas. De piadina wordt elke dag vers bereid in de keuken met producten van goede kwaliteit.


From Italy to Amsterdam 

In Italie draait alles om de piadina. Bij de Piadina Bar is dat handig verweven met de borrel. Het is een concept voor lunch en diner, maar dus ook voor tijdens de borrel. De presentatie van de piadina's is dan ook op leuke houten plankjes. Als je om 17:00 uur komt borrelen, dan krijg je in plaats van borrelhapjes een bord met verschillende soorten piadina's. In Italië zijn piadina's een every day product, het is part of their daily life. Piadina: low price everyday choose.

De barrière waar er nu vooral tegen aangelopen wordt, is de kennis over het product. De Piadina Bar is laagdrempelig en een leuke manier om kennis te maken met dit typisch Italiaanse product. Meer dan 70% van de mensen komen terug. In Italië zijn piadina's heel populair en wordt het heel veel gegeten. Bij de Piadina Bar komen alle ingrediënten uit Italië en wordt alles vers gemaakt. Van het deeg tot de sauzen. Alles is zelf gemaakt.

"De piadina is een traditioneel Italiaans product uit het hart van Italië"

Eenvoud en kwaliteit

Wat piadina's zo speciaal maakt, is de eenvoudigheid van het product. Het bestaat uit bloem, water, olie en zout. Het is van goede kwaliteit, maar wel simpel. Het wordt elke dag vers gemaakt en zelfs het deeg wordt pas gemaakt op het moment van bestelling. Je maakt dus deel uit van de experience. Ze willen een alternatief bieden voor bij de borrel op een Italiaanse manier. Je vindt het nergens anders in Nederland. Bij de borrel krijg je gratis een plaat met verschillende piadina's. Mensen komen hier vooral voor de koffie, maar blijven vaak werken. Naast hartige piadina's vind je hier ook zoete piadina's met bijvoorbeeld Nutella.


Go Piadina

Wij hebben genoten van een aantal verschillende piadina's, een heerlijke salade met zalm en een tiramisu. Wij vinden het ontzettend leuk om te zien dat de gerechten echt ter plekke worden gemaakt en dat ze je geen zweterig broodje dat al 5 jaar in de vitrine ligt serveren. Ben je op zoek naar een leuk tentje waar je eens iets anders kunt eten dan een tosti of een sandwich? Neem dan eens een kijkje bij de Piadina Bar op de Nassaukade. De piadina's waren heerlijk en zijn bovendien ook niet duur.

De piadina Bar richt zich vooral op de lunch en het aperitief en is doordeweeks geopend van 10.00 - 22.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 22.00. Op zondag zijn ze gesloten.

Wil je meer foto's zien van de Piadina bar? Deze vind je onderaan de blog!

Liefs, Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten