dinsdag 23 augustus 2016

Foodies in Ibiza #4

De dagen vliegen voorbij. Elke dag scheuren we op onze scooter het hele eiland over. Van Ibiza naar Santa Eularia en van Santa Eularia naar San Miquel. Het lijkt wel of er in elke stad healthy eettentjes zijn. We komen tijd te kort om alle stranden te bezoeken die we op onze kaart hebben omcirkelt, om bij alle restaurants te eten die locals ons aanraden en we hebben zelfs geen tijd gehad om de magische rots Es Vedra te bekijken. We hebben gelukkig wel tijd gehad om met onze voeten in het zand te staan bij Port de Sant Miquel, om de prachtige villa Can MontRoca te bezoeken en om te eten bij La Paloma, Can Guimo en la Bodega. We genieten elke dag van de zon op onze gezicht als we met een healthy juice door kleine straatjes lopen, we gieren als we weer eens met 80 km p/u van de berg af scheuren en we beseffen ons steeds meer dat we terug moeten naar Ibiza. Ibiza heeft echt iets magisch. Je voelt je goed en gelukkig. We hebben tijdens een vakantie nog nooit zo lekker gegeten en dat terwijl alles gezond is.  Je merkt dat er hier naast de mediterrane eetcultuur ook een verschuiving is naar healthy, bewust en organic eten. Dat is ongelofelijk tof om te zien. Zelfs in de kleinste dorpen zit wel een organic restaurant waar je terecht kunt voor een verse juice of zelfgemaakte lekkernij. De lijst met dingen die we zien en willen bezoeken is niet gekrompen, maar gegroeid. Kijken jullie mee naar onze afgelopen dagen?


Zaterdag

Santa Gertrudis

Zaterdagavond aten we in Santa Gertrudis bij Ecocentro. Hier reden we toevallig langs en besloten om een kijkje te nemen. Bij Ecocentro hebben ze een fantastische tuin. Er hangen lampjes in de bomen en er is vaak life muziek te vinden. Op woensdag en zaterdag geven ze bovendien ook gratis yogalessen. De bediening is ontzettend aardig en het eten erg goed (en veel). Je kunt er voor kiezen om het in de tuin op te eten of mee te nemen. 

Dineren in deze tuin is echt super romantisch! 



Naomi nam de rijst met gegrilde groenten in teriyaki saus. 

Robin nam de risotto met parmezaankoekjes, champignons en zongedroogde tomaten. 



Zondag

San Juan

Op zondag is er altijd een super leuke en nog authentieke markt in het schattige dorpje San Juan in het noorden van het eiland. We besloten om hier al vroeg heen te gaan. Met de scooter ben je vanaf Ibiza in ongeveer 30 minuten in San Juan. Op doordeweekse dagen kun je hier nog een beetje aan het echte authentieke Ibiza ruiken. Op zondag komen er wat meer toeristen op de markt af, maar deze markt is absoluut niet super toeristisch. Echt een aanrader om heen te gaan. De markt is er elke zondag van 10.00 tot 14.00. Rondom het plein vindt je handgemaakte sieraden, homemade beautyproducten, zelfgemaakte lekkernijen. 

We wilden eigenlijk graag enkelbandjes, maar omdat de zomer alweer bijna voorbij is, kozen we voor deze schattige bedelarmbandjes. 



We kwamen toevallig bij Poca a Poco wat stap voor stap betekend. In deze leuke shop vind je achter in de winkel een organic gedeelte waar ze homemade juices verkopen die je kunt opdrinken in de tuin. 

We hadden best wel honger gekregen en besloten om een lekker plak versgebakken speltcake met kaneel en citroenrasp op de markt te kopen en aten deze samen op met een ABC-juice met appel, biet en wortel van Poco a Poco op in de binnentuin. 


Bij Raices de Ibiza verkopen ze de lekkerste zoete lekkernijen. Die echt gezond zijn. Raw, glutenvrij en vrij van conserveringsmiddelen. Alles ziet er echt uit om je vingers bij op te likken. 


Op de markt vind je ook allerlei kraampjes met verse groenten en fruit. We namen snel wat druiven mee bij dit lieve stel voor we doorreden naar het noorden waar we op bezoek zouden gaan bij Geert van de Villa Can Mont Roca. 

Port de San Miquel

We besloten om eerst naar het strand te gaan bij Port de Sant Miquel. Als je daar omhoog klimt lang de rotsen kom je uit bij Utopia een klein barretje in een baaitje. Tijdens deze tocht kom je langs prachtige uitzichten over de azuurblauwe zee. 




Ergens in de bergen tussen Port de Sant Miquel en Sant Miquel

Na een stop op het strand reden we terug de bergen in waar Can MontRoca ligt. De volledig gerenoveerde finca ligt op de top van de berg en heeft een prachtig uitzicht over de bergen en als je goed kijkt zie je in de verte zelfs de zee liggen. We werden hartelijk ontvangen door Geert, zijn vriendin Marike en hun kinderen. We waren echt enorm onder de indruk van de prachtige villa met zeven appartementen (vaak met keuken) die stuk voor stuk prachtig zijn ingericht. De villa beschikt daarnaast over een prachtige buitenkeuken en een heerlijk zwembad en een lounge met ligbanken. Je kunt hier een appartement huren of de hele finca! Wij zijn echt verliefd op deze prachtige villa. 





Santa Gertrudis

Tijdens de terugeis kwamen we langs Wild Beets waar ze organische, healthy meals maken met locale producten. Hier vind je vegetarische gerechten, sappen en healthy taarten. Het personeel is ontzettend aardig en het is leuk ingericht, maar je zit wel langs een drukke weg. Gelukkig is het eten ontzettend lekker (én gezond!)!

We namen de quesedilla's met zoete aardappel, avocado en rode kool en een bakje volkoren basmatirijst met zaden. Daarbij hadden we ook nog wat frietjes van zoete aardappel, pastinaak en aardappel. 


Maandag

Vandaag is het alweer maandag en we zijn er nog maar 2,5 dag. Bleh, wij willen echt nog niet weg. We wilden vandaag zoveel mogelijk uit onze dag halen. We hadden een paar dagen geleden al gereserveerd voor twee restaurants die we steeds op andere blogs tegenkwamen: La Paloma op het platteland en La Bodega, een tapasrestaurant, in Ibiza-stad. Toen Robin vorig jaar op Ibiza was, kwam ze een aantal keren bij het te schattige restaurantje Can Guimo in Sant Llorenc. Hier had ze toen zo lekker gegeten dat ze hier graag nog een keer naar terug wilde. 

Sant Llorenc

Bij Can Guimo, wat in een oud postkantoor zit, genoten we van een acaibowl met huisgemaakt granola (zonder noten, fijn!) en banaan en een ABC juice. Het stel die het zaakje runt is ontzettend lief en staan je graag te woord. Het eten is heerlijk en origineel en heel betaalbaar. Als je langs Can Guimo rijdt op de weg naar Sant Llorenc stop dan zeker een keer bij het leuke zaakje en geniet van een heerlijk ontbijt of lunch op het piepkleine terras. 



Santa Eularia des Riu

Na het heerlijke ontbijt besloten we om nog even naar het strand bij Santa Eularia te gaan met de juice on the go. 

Sant Llorenc

La Paloma ligt precies in het midden van het eiland in het piepkleine plaatsje Sant Llorenc. Een echte hotspot! Er hangt een geweldige vibe en je kunt hier heerlijk eten in de prachtige tuin.


Naast het restaurant en de tuin ligt de moestuin. Het gerecht op je bord is dus kraakvers! 

Robin koos voor aubergine met yoghurt, tomaat en geitenkaas met een versgebakken focaccia met rozemarijn. Echt ontzettend lekker! 

Naomi had de focaccia gevuld met lamsvlees en een tahin-dip. 

De tuin van La Paloma is heerlijk om te genieten van je lunch of diner. Het is wel handig om te reserveren want het is hier echt altijd heel druk! 

Na onze lunch hebben we nog een tijdje op het strand gelegen voor we naar 'huis' gingen. Toen we thuis kwamen kwam onze hospita naar ons toe met twee stukken zelfgebakken taart. Het was Flao een traditionele Ibiziaanse 'cheesecake' met munt en anijs. Het is ontzettend lekker, niet zo gezond, en we hebben meteen het recept gevraagd. We gaan hem thuis zeker nog een keer maken! 

We hebben helaas nog maar twee dagen op Ibiza. We nog gaan suppen en morgen gaan we naar Ecocenter waar we yoga gaan doen. Wij gaan nu nog even genieten van Ibiza <3.

Liefs Robn & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten