maandag 20 juni 2016

Gezond tussendoortje: Courgettecake

Courgettecake.. Klinkt misschien gek in je oren, een cake van courgette. Maar ik beloof je, dit moet je proberen! We weten allemaal dat we minimaal 250 gram groenten op een dag moeten eten. Maar voor sommigen is het nog lastig om aan deze hoeveelheid te komen. Hoe leuk is het dan om je groenten op een andere manier te eten dan hoe je gewend bent. Wij hebben in deze cake een gehele courgette verwerkt! En het leuke is, je proeft hem helemaal niet! Ik zou zeggen, probeer het en oordeel zelf!







NODIG:
  • 1 courgette
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 125 mililiter olie
  • 150 gram speltbloem
  • 150 gram havermeel (havermout fijngemalen)
  • 150 milliliter honing
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 75 gram rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels koekkruiden
HOE:
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Rasp de courgette en doe in een zeef en druk het vocht eruit.
  • Doe de eieren, olie, honing en kokosbloesemsuiker in een kom en klop door elkaar. Voeg de courgette en vanille toe.
  • Maal de havermout fijn tot meel in een blender of keukenmachine.
  • Doe in kom het speltmeel, het havermeel, bakpoeder, de kruiden, rozijnen en het snufje zout en roer door elkaar. Doe dit bij het courgette mengsel en roer goed door.
  • Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier en doe het mengsel in de vorm. Bak de cake in 50-60 min. gaar en goudbruin.
  • De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt. Laat de cake op een rooster afkoelen. 

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen