dinsdag 10 mei 2016

Healthy hotspot: De wereld van Jansje

De wereld van Jansje is een bijzondere hotspot in hartje Haarlem. Hier kun je lekker, maar ook gezond lunchen. Wij noemen iets een leuk lunchtentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag De Wereld van Jansje: een extra bijzondere healthy hotspot!


Verrassende cadeauwinkel

In eerste instantie is de wereld van Jansje een verrassende cadeauwinkel, maar achterin vind je de lunchroom. In de cadeauwinkel vind je een prachtige collectie met duurzame producten van over de hele wereld. Maatschappelijke betrokkenheid staat centraal. In de winkel en in de lunchroom werken lieve mensen met een beperking. Lunch met liefde

Achterin de winkel vind je de verborgen lunchroom. Deze prachtige lichte ruimte mét heerlijke binnentuin heeft een echt huiskamer gevoel. Hier kun je genieten van een biologische lunch. In de wereld van Jansje krijgt iedereen een kans, het is een werkplek voor mensen met een beperking, maar die barsten van het talent. 

Wij kwamen op zaterdagmiddag lunchen en het was ontzettend druk. Wij waren dus zeker niet de enige die de verborgen lunchroom van Jansje konden vinden. Gelukkig kwam er snel een vrolijk gekleurde tafel vrij waar we konden aanschuiven. Helaas was het nog een beetje te fris om in de binnentuin te zitten, maar binnen is het prima vertoeven onder het glazen dak. Al snel kwam een van de bedienden op ons af om ons te helpen.Vers, huisgemaakt biologisch lekkers

Op de kaart vind je vers, huisgemaakt, biologisch lekkers. Van salades tot sandwiches en van soep tot heerlijke burgers. Bij de wereld van Jansje wordt gebruik gemaakt van biologische en streekgebonden producten, omdat de natuur er beter van wordt en de dieren een beter leven hebben. Klinkt logisch toch? Het vlees komt bij Stan Alkemade, een biologische slagerij uit Haarlem, vandaan en het brood wordt vers gebakken door het Vlaamsch broodhuys. Bij de wereld van Jansje weten ze dat biologisch ook gewoon lekkerder is en ze besteden zorg aan wat zij op tafel zetten. Wij vinden dit een mooie gedachte waar we ons helemaal in kunnen vinden. Daarnaast zijn veel van de recepten vegetarisch. Dus ook de vegetariër kan hier met een gerust hart komen lunchen.

"Biologisch is gewoon heel erg lekker. Wanneer je zorg besteedt aan wat je op tafel zet en wanneer je de zorg waardeert van de boer om de mooiste producten te leveren, dan kies je voor biologisch. Je proeft de aandacht."

Superfoodsmoothies en heerlijke sandwiches

Wij kozen voor een superfood smoothie met acai bessen, kiwi, spinazie, banaan en chiazaad. Heel veel chiazaad, maar ontzettend lekker! Toen kwam het moeilijkste onderdeel: kiezen waar we mee willen lunchen. Robin koos voor een warme, gegrilde clubsandwich met gesmolten feta, spinazie, gegrilde groenten, Thaise chilisaus en sesamszaadjes. Naomi had de warme geitenkaas. Een biobammetje met spinazie, gesmolten geitenkaas uit de oven en besprenkeld met lavendelhoning en geitenkaaspitjes. De broodjes worden geserveerd met een salade en wat naturel chips. De bediening is ontzettend behulpzaam en snel. Al snel konden we van onze broodjes genieten.

Wow! Wat een super uitgebreide lunch. De broodjes zijn amper te zien onder het beleg. De sandwich met gegrilde groenten en Thaise Chilisaus is echt een aanrader en  het biobammetje met geitenkaas uit de oven is ook overheerlijk. Complimenten voor de koks! Bij de wereld van Jansje zorgen ze ervoor dat je een rijkelijk gevuld bord krijgt en na deze lunch zit je echt helemaal vol. We zijn dan ook heel benieuwd naar de rest van de kaart en komen zeker een keer terug.

Warm welkom in de wereld van Jansje

Bij de wereld van Jansje ben je altijd welkom en word je met een glimlach welkom geheten. Het eten is vers en biologisch en dat proef je. De vriendelijke bediening zorgt ervoor dat je niks te kort komt. De wereld van Jansje is een plek waar iedereen voor je klaarstaat. Ga jij ook snel langs? Je vindt Jansje op Grote Houtstraat 45 in Haarlem.Bekijk hieronder nog meer foto's van ons geslaagde lunch!

Liefs,

Robin

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten