dinsdag 1 maart 2016

De lekkerste burgers in Amsterdam: Burgerij

Burgers zijn momenteel helemaal hip, maar veel mensen associëren burgers nog steeds met ongezond. De komende weken gaan we daarom op zoek naar leuke burgerzaakjes in Amsterdam waar je je tanden niet alleen in de heerlijkste burgers kunt zetten, maar ook in burgers die gezond zijn! We gaan op zoek naar tentjes waar een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn, de burgers met aandacht en liefde worden bereidt en waar een vega optie te vinden is. Vandaag 'Burgerij': een burgerrestaurant op centraal station Amsterdam. Een plek waar iedereen kan genieten van een (h)eerlijke burger.


Burger voor Burgers

"Een plek, hoe dan ook, waar iedereen zich welkom voelt. Maar ook en vooral natuurlijk: een plek waar iedereen geniet van een (h)eerlijke burger"
Eerste impressie: wauw wat een super gave inrichting! Industrieel, strak. Gaaf! Wij houden er wel van. Bij binnenkomst voel je je meteen welkom in dit pas geopende burgerrestaurant op het Centraal Station in Amsterdam. We kiezen voor een tafeltje bij de gigantische ramen en genieten van het uitzicht op het IJ. Een prima plekje voor een restaurant.

Fast, casual dining

De Burgerij doet zijn stinkende best om anders te zijn. Alles wat je ziet is echt. Daar houden ze van! Ambitie hebben ze ook. Ze streven ernaar om elk jaar wel een paar vestigingen te openen.
De Burgerij ziet zichzelf niet als keten, maar zij hebben er inmiddels wel een paar. De Burgerij is begonnen in 2009 in Antwerpen met Björn, een oud prof-voetballer, en Robin, de Jack van Gelder van België die met z'n twee een 'winkeltje' zijn begonnen: Burgerij! Zij gingen opzoek naar een goede burger bestaande uit eenvoud, echtheid en kwaliteit. Daarnaast moet het wel snel eten zijn. De Burgerij zit tussen het restaurant en een snackbar in, maar is veel meer dan een fastfoodketen. Bij de Burgerij word je, zeker 's avonds, ontvangen bij de deur en naar je plaats begeleid. Zo werken ze alleen maar met A-merken, maar schreeuwen dit niet van de daken. De Burgerij is heel toegankelijk met haar Fast-casual-dining concept. De Burgerij wil op plekken zitten waar het toe doet en daarnaast een buurtfunctie heeft. Een plek waar je even heen kan gaan, ook met kids. In elke Burgerij bevindt zich een ook een speelhoekje. Kidsproof? Check!Eerlijk is eerlijk!

De onderscheidende factor van de Burgerij zijn hun runderen en hun eigen slagerij. De koeien grazen op de oevers van Zeeuws-Vlaanderen en hebben een eerlijk en goed leven.

"We hebben een slager, die heet Felix. Die heeft zulke handen en is zo'n kerel. En als ik aan hem vraag: wat is nou het onderscheidende vermogen? Dan zegt hij: "Ik heb al het vlees zelf in mijn handen gehad"..."

Daarnaast wordt bijna alles wordt vers en zelfgemaakt. Ook de sausjes!
Let's talk about the burgers! 

De veggie burger vonden we een heel lekkere structuur hebben. Het was echt een burger die goed samenhing. Een van onze favorieten!

De burger met vlees vonden wij de lekkerste die wij tot nu toe gegeten hebben! De burger bestond uit 180 gram vlees en misschien wel 80 gram groenten en 70 gram aan brood. Een flinke kluif dus, maar ook heel lekker!

De Burgerij is meer een restaurant dan een burgerbar. Daarom vind je ook andere gerechten op het menu dan alleen burgers. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit wraps of salades. Je hebt iets voor kinderen, iets voor vooraf en daarna, iets voor bij de borrel en er is altijd, bewust gekozen voor, een vegetarische optie. Heel fijn!

Even een momentje voor jezelf pakken!

De Burgerij is een lekker makkelijk bedrijf, laagdrempelig en gezellig. Hier kun je voor een kopje koffie terecht, maar zeker voor een (h)eerlijk burgertje. Je kunt hier lekker even jezelf zijn!

De Burgerij is geopend van 09:00 tot 22:00 uur. Je kunt er naast een burger ook terecht voor een ontbijt. Daarnaast is het een chille plek om af te spreken voor een kop koffie en een goed gesprek. Wij zijn fan!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten