maandag 15 februari 2016

Inspiratie: verrassende smaaktwists met zalmfilet

Sponsored. Zalm is een van onze favoriete vissoorten om in de keuken te gebruiken. In samenwerking met Albert Heijn hebben wij een Nederlandse sterrenchef ontmoet die verschillende smaaktwists heeft gecreëerd met zalmfilet. We werden uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen van sterrenchef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer. En of we dit wilden... Op naar Zeeland, waar we door Rutger werden verrast met drie spannende smaaktwists met zalmfilet!
Restaurant Katseveer

Restaurant Katseveer ligt op een prachtige idyllische plek aan de Schelde in Zeeland en beschikt sinds 2008 over een Michelinster.  Bij Katseveer wordt er gekookt met passie en de producten zijn altijd vers en van topkwaliteit. Door een dagje mee te kijken in de keuken zagen wij deze passie voor koken ook echt terug! Wij hebben daarnaast enkele gerechten van de kaart mogen proeven en wauw, wat een smaaksensaties, wat een kwaliteit!

Eindeloos combineren

Wij combineren zalm vaak met een verse dillesaus, lekker met wat citroen uit de oven of met spinazie en roomkaas door een pasta. Naast deze 'bekende' smaakcombinaties met zalm zijn er ook meer verrassende smaaktwists met zalm te bedenken. Smaaktwists met zalmfilet

Rutger heeft ons kennis laten maken met drie nieuwe makkelijke smaakcombinaties met zalmfilet. Zalm heeft een lichte grondachtige smaak en een vettige, volle smaak. De combinaties van Rutger geven een bijzondere smaaktwist aan de zalm en maken deze nog lekkerder!


Zalmfilet met zuurkool

De eerste smaaktwist met zalmfilet is met zuurkool. Waarin het zure van de zuurkool goed matcht met het vettige van de zalm.Zalmfilet met piccalilly

In de tweede smaaktwist wordt er gebruik gemaakt van piccalilly - vol specerijen en kruiden - die een oosters tintje aan de zalm geeft.Zalmfilet met venkel

In de derde smaaktwist wordt het drop/anijsachtige van de venkel gecombineerd met de lichte grondachtige smaak van de zalm. Een heerlijke combinatie! Smaaksensatie!

Zalm was al een van onze favoriete vissoorten, maar dat we er zoveel mee konden, wisten we echt niet! Wij kunnen niet wachten om zelf weer de keuken in te duiken op zoek naar nog meer smakelijke smaaktwists met zalmfilet.


Wat is jouw favoriete smaaktwist met zalmfilet?

Wat is jouw ultieme smaaktwist met dit heerlijke product? Wij zijn reuzebenieuwd naar jouw ideeën.! Op de AH Community kun je jouw ervaring, ideeën en tips delen. Wij zijn er ook actief. Deel je jouw smaaktwist met zalmfilet ook?

Meer behind the scene foto's van het koken met Ruger vind je hieronder.

Liefs,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten