zaterdag 4 juli 2015

Winactie Newby Teas

Een aantal weken geleden waren wij bij de lancering van Newby Teas in het Wyndham Hotel Apollo in Amsterdam. Deze kwalitatief goede thee was is in 12 landen bekend maar nog niet in Nederland. Het wordt daarom tijd dat Nederland ook kennis maakt met deze bijzondere thee! Het doel daarbij is, om de theecultuur, die in veel van delen van de wereld verloren is gegaan, weer in ere te herstellen. Newby richt zich daardoor op alleen de allerbeste kwaliteit thee en de unieke manier van verpakken.Tijdens deze middag maakten wij kennis met de thee en mochten wij de verschillende theesmaken proeven. Ben je al nieuwsgierig naar dit product? Wij mogen een Newby pakket weggeven dus lees snel verder!
Kwaliteit staat voorop

Newby is een kwaliteitsmerk. Slechts 5% van alle bladeren die wereldwijd worden geplukt, voldoen aan de kwaliteitsnormen van Newby. In Engeland wordt de thee geschonken aan de mooiste vijf sterren hotels, in kastelen, op Westminster Abbey en op het Wimbledon tennistoernooi. De thee wordt gemaakt van alleen de knop en de bovenste twee blaadjes van de theeplant, die stuk voor stuk met de hand geplukt zijn. Verschillende thee-experts selecteren jaarlijks uit het aanbod van talloze theeplantages de beste theeblaadjes. Uit die selectie kiest oprichter en thee specialist Mr. Sethia de thee die goed genoeg bevonden wordt voor Newby. Die theeblaadjes worden onder perfecte omstandigheden verwerkt in de fabriek. De thee wordt vervolgens verpakt in foliezakjes die zorgen dat de smaak en geur blijft waar ze horen: in het zakje.


"Wie Newby thee drinkt, herontdekt thee zoals het ooit bedoeld was'. 


Oprichter Mr. Sethia

Tijdens de lancering kregen we het verhaal achter Newby te horen. Oprichter Mr. Sethia begon al op 14 jarige leeftijd als leerling theeproever. Een paar jaar later kocht hij zijn eigen thee in en schafte een theeplantage aan in Assam. Daar leerde hij alle kneepjes van het vak en ontwikkelde hij liefde voor thee van hoge kwaliteit. Zijn passie vormde de de basis voor een bedrijf dat de ware cultuur van thee koestert. In Londen richtte hij het merk Newby Teas op. Zijn missie: de oorspronkelijke cultuur van theedrinken weer in ere te herstellen. Thee zoal het ooit bedoeld was. 


Thee-proeverij 

Na kennis gemaakt te hebben met het theemerk, mochten we uiteraard ook proeven. Newby Teas telt maar liefst 200 smaken. Naast groene thee en zwarte thee heeft Newby in het assortiment ook verschillende kruidenthee├źn, ook wel tisanes genoemd. Deze tisanes van Newby zijn kruidenmengsels en bijzondere mixen van vruchten, kruiden, bloemen en allerlei andere smaken die in de natuur te vinden zijn. Heel bijzonder zijn de theebloemen, die in heet water ontplooien tot een bloem. Wat was het leuk om al deze verschillende soorten thee te proeven! Aan sommige theesmaken moesten we even wennen maar de meeste smaken waren zeer verfijnd en heerlijk van smaak. Wij zijn fan!

Je kunt nu kans maken op een mooi Newby pakket, met verschillende thee smaken. Hoe doe je mee? Like de facebookpagina van Newby, like onze pagina en laat in het facebookbericht of onder deze blog weten dat jij meedoet.

Winnaars worden bekend gemaakt gemaakt op 15 juli

Liefs,

Naomi

1 opmerking:

  1. Natuurlijk like ik jullie ik weet alleen niet hoe dat precies gaat, maar in ieder geval sta ik open voor eebn nieuw kofftezetapparaat of de koffie die daar bij hoort, mieden wie de winnaar ook mag wezen jullie hebben weer een leuke actie. heel veel liefs en een dikke \\knuffel en ik zou wel eens willen weten hoe het met jullie gaat.Oma

    BeantwoordenVerwijderen