vrijdag 11 maart 2016

Gezond ontbijtje: Havermout met mango-limoensaus

Eigenlijk eet ik mijn havermout het liefste met blauwe bessen en cacao of met appel en kaneel. Havermout met mango had ik nog nooit gegeten, maar het is echt super lekker! Inspiratie voor dit havermoutontbijtje met mango-limoensaus komt uit de Green Happiness. In dit boek vind je een mooie combinatie van theorie en praktijk om bewuster en vegan te gaan eten. Mensen die veganistisch eten, eten helemaal geen dierlijke producten, dus naast geen vlees of vis, ook geen boter, kaas, eieren enzovoort! In Your 50 days of Green Happiness worden er super handige voedingsschema's en tips gegeven. Wat super handig aan dit ontbijt is, is dat je het meteen voor twee keer maakt. De volgende dag kun je het warm of koud eten. Zo heb je echt geen excuus meer om je ontbijt over te slaan.



NODIG (voor 2 porties):
  • 75 gram havermout 
  • 50 ml kokosmelk
  • 180 ml (plantaardige) melk
  • 1 mango
  • 1/2 limoen
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Kokosrasp

HOE:
  • Was de limoen goed en rasp de schil. Breng het samen met de kokosmelk, de plantaardige melk en de havermout in een pannetje en warm langzaam op.
  • Schil de mango en snijd in plakken. Pureer een halve mango samen met kaneel, kokosbloesemsuiker en het limoensap tot een saus. 
  • Verdeel de havermout over twee schaaltjes. Verdeel ook de mango-limoensaus en de plakjes mango over de bakjes. Garneer eventueel met wat kokosrasp. 
  • Bewaar 1 bakje in de koelkast om morgen op te eten. 

Liefs,

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten