zaterdag 12 maart 2016

Travel: De leukste (food)hotspots in Lissabon

Alweer precies een maand geleden vloog ik samen met mijn zusje naar een toen nog onbekende bestemming met SRPRS.me. Met deze organisatie boek je van tevoren een vakantie maar heb je geen idee waar je naar toe gaat. We wilden dit altijd al eens uitproberen en dus besloten wij om de vakantie Broke te boeken voor drie nachtjes.
Vol spanning krasten wij de code open op het vliegveld en kregen onze reisbestemming: Lissabon! Wauw, zo leuk! Ik was altijd al benieuwd naar deze stad en had er veel leuke dingen over gehoord. We zijn heel veel leuke (food)hotspots tegengekomen deze wil ik dan ook graag met jullie delen!












Foodhotspots


1. Restaurant Pharmacia

Dit restaurant is echt uniek en een ervaring opzich. Het is gevestigd in het Museu da Farmacia en het hele restaurant, staat in het teken van de oude apotheek. Je wordt welkom geheten door personeel gekleed in doktersjassen  Je kunt hier terecht voor een lekkere lunch en hebt daarbij ook nog eens een prachtig uitzicht op het grote terras buiten. Wij hebben hier zelf niet gezeten of gegeten omdat het restaurant dicht was op het moment dat wij er waren, maar we hebben zoveel leuke dingen hierover gehoord en gelezen dus zeker de moeite waard om eens te kijken!
R. Mal. Saldanha 1.

Restaurant Pharmacia

2. Mercardo da Ribeira

Wat de Foodhallen zijn voor Amsterdam is Mercado da Riberia (of ook wel Time out market genoemd) voor Lissabon. Wij zijn helemaal verliefd geworden op het aanbod en de kwaliteit van het eten hier. Allemaal verschillende ondernemers verkopen hier van alles, van Sushi tot typische Portugese specialiteiten, van de meest lekkere soorten taarten tot Aziatische wokgerechten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Urenlang hingen wij hier rond, kwijlend bij al het lekkers. We aten de meest lekkere zalmsushi bij Confraria, traditionele 'creamy duck rice with asperges' bij Mileine Vieira, bij Cozina da felicidade moet je écht de 'braised tuna from azores with chive and sweet potatoes' proberen. Zoooo lekker! Plan sowieso één of twee avonden in deze markthallen, want dit is sowieso de moeite waard!
Avenida 24 de Julho - Cais do Sodré

De meest lekkere sushi!

Braised tuna with sweet potatoes!


3. Noobai café

Noobai zit vlak bij Pharmarcia. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad en kunt hier genieten van heerlijke gezonde hapjes en drankjes. Wij zaten hier aan het einde van de middag met twee heerlijke home-made ice-tea's en dumplings te genieten van het prachtige uitzicht over de rivier. Het café is ook populair bij de lokale bevolking.
Rue de Santa Catarina

Healthy Ice-tea

Dumplings bij Noobai

4. Italian burger & lobster house

Burgers en kreeft, en dát op z'n Italiaans. Dit Italiaanse burger-kreeft restaurant is écht fantastisch! Wij aten hier twee heerlijke Italiaanse burgers, de Portofino, een beef burger met yoghurt, rucola en rozemarijn, en de Firenze, met gegrilde aubergine, geroosterde tomaat, cheddar, home-made pesto en basilicum. Voor maar 6-7 euro eet je een burger en kun je daarbij ook nog eens 2 side dishes bestellen zaosl frietjes, pesto risotto of een salade. Wat een prijzen! Ga hier zeker heen als je voor weinig geld een heerlijke burger wilt eten en van de Italiaanse keuken houdt!
Rua do Loreto, 12.

Italian Burgers!

5. Tartine

Bij Tartine genoten wij van een heerlijk healthy en not-so-healthy ontbijtje. Healthy, omdat we kozen voor bio-yoghurt met home-made granola, écht mega lekker en vooral veel! Je hebt hier sowieso voldoende aan, maar wij kozen ook nog voor een warme wafel met nutella én een verse croissant. Niet zo slim, aangezien we al redelijk vol zaten van de yoghurt. Zoek je een tentje om te ontbijten dan is dit een prima hotspot. Genoeg keuze, leuke sfeer & de yoghurt smaakte echt heerlijk!
R. Serpa Pinta, 15A

Yoghurt with home-made granola


6. Wish slow coffee house

Bij de LX factory (bij andere tips meer hierover) vind je de concept store Wish en het bijbehorende Wish slow coffee house. Hier kun je genieten van slow coffee, lekkere taartjes, ontbijt, broodjes en andere lekkernijen. Ik nam hier een super lekker chocoladetaartje, op aanraden van de bediening en mijn zusje nam een klein bakje yoghurt met home-made granola. Ga hier zeker even heen wanneer je LX factory bezoekt, in ieder geval voor een lekker kopje koffie of thee.
Rua Rodrigues Faria, 103.

Chocolate cake @ Wish


7. Pastéis de Belém

Deze typische Portugese specialiteit mag je echt niet overslaan. Je vind dit lekkere zoete gebakje in de wijk Belém.  Deze wijk is prachtig om te bekijken. Hier vindt je mooie tuinen, gebouwen & parken (waaronder Torre de Belém). Voor de winkel Pastéis de Belém staat vaak een lange rij met mensen die de bekende gebakjes willen afhalen. Eet de Pastéis de Belém wel altijd met kaneel en poedersuiker, want dan is het gebakje pas echt compleet!

Andere tips

1. Sintra

Ongeveer 30 km ten westen van Lissabon ligt deze bijzondere plaats. Het plaatsje staat op de wereld erfgoedlijst en is en voormalig toevluchtsoord van de adel van Lissabon en daardoor staan er prachtige paleizen. Echt een must-see. De meest prachtige kastelen, in de bergen, je waant jezelf even in een sprookje hier! Het mooiste en hoogstgelegen paleis is Palacio da Pena, een kleurrijk paleis waar de adellijke familie van Lissabon nog tot begin 20e eeuw daadwerkelijk heeft gewoon. 
Tip: huur een klein elektrisch autootje zodat je zelf kunt rijden naar alle paleizen.

Palacia da Pena

Uitzicht vanaf Sintra

2. LX Factory

Lx Factory is een afgelegen industrieterrein met heel veel creatieve bedrijven, verschillende cafés, shops en op zondag een rommelmarkt. Er vinden hier regelmatig verschillende (art, fashion, design) exposities en events plaats en er treden dan goede muzikanten en DJ's op. De locatie is heel edgy en industriëel. De auto's rijden letterlijk boven je hoofd, want boven je bevindt zich de Ponde de 25 Abril (bekende brug van Lissabon).
Tip: ga niet op maandagochtend naar LX Factory want dan is het uitgestorven maar kies een dag in het weekend uit of ga er later op de dag heen.
Rua Rodrigues de Faria, 103. 

Art @ Lx Factory

Dit waren al mijn tips over Lissabon. Voor een nog betere indruk bekijk je ons filmpje!



Liefs,

Naomi


Geen opmerkingen:

Een reactie posten