donderdag 23 juli 2015

Wat eten we vandaag: Zoete aardappelsoep met wortel en paprika - done

Soep is de ideale manier om snel veel groenten te eten. Tijdens een detox is een soep dan ook de ideale oplossing als je even geen zin hebt in je 473e salade. Naomi en ik zijn al gek op zoete aardappels maar als je er bijna elke dag friet van maakt, dan zijn er nog tientallen andere manieren om ze te verwerken. Bijvoorbeeld in een soep. Zoete aardappels of bataat zitten bomvol vitamine A (voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en ze hebben maar liefst 1,5x meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Verder bevatten ze veel minder koolhydraten in vergelijking met normale aardappels en juist meer vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten (goed voor de lijn!). Ook voor mensen met diabetes zijn zoete aardappels een redder in koolhydraten-nood, ze voorkomen een hoge insulinepiek!


NODIG:
- 1 zoete aardappel
- 2 paprika's
- 5 wortels
- 5 cm gember
- Ui
- 0,5 liter (Biologische) bouillon
- Gedroogde peterselie
- Kurkuma
- Peper / (Keltisch) zeezout
- Olijf- of kokosolie

HOE:
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokken. Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verwarm olijf- of kokosolie in een soeppan. Snipper een ui en fruit deze even in de pan aan. Voeg ook een uitgeknepen teentje knoflook toe.
- Snijdt de paprika, de wortel in stukjes en bak deze ook 5 minuutjes mee. Verwarm als laatste de fijngesneden gember mee.
- Voeg de halve liter bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten zacht doorkoken.
- Voeg de aardappel toe en pureer met een staafmixer of in de blender en maak op smaak met peper en zout. Serveer de soep met wat peterselie.

Liefs,

Robin



2 opmerkingen:

  1. Ik heb eigenlijk nog nooit paprika in een soep gedaan, terwijl ik toch elke dag een lekkere zelfgemaakte soep eet. Deze ga ik meteen uitproberen. Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk! Ik ben sowieso een echte fan van zoete aardappelen. (Vooral natuurlijk als ik er frietjes van maak, nomnomnom)

    BeantwoordenVerwijderen