NODIG (8 stuks):
- 8 bladerdeegvellen
- 1 zak Marrokaanse roerbakgroenten (AH - of fijn gesneden groenten zoals courgette, paprika, sperziebonen etc. en kikkererwten)
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 theelepel garam masala
- 1/2 theelepel komijnzaadjes
- 1/2 theelepel korianderzaadjes
- Zonnebloemolie
- Peper/zout
HOE:
- Ontdooi 8 vellen bladerdeeg op het aanrecht en verwarm de oven voor op 180
- Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en snipper ondertussen de sjalotten fijn. Fruit deze ongeveer 5 minuten op zacht vuur goudbruin. Bak de knoflook, de garam masala en de koriander- en komijnzaadjes kort mee tot de geuren vrijkomen. Voeg het halve bouillonblokje toe.
- Bak de roerbakgroenten ongeveer 5 minuten mee met het ui-mengsel op middelhoog vuur en roer goed door zodat de kruiden verspreid zijn.
- Haal de pan van het vuur en verdeel het groentemengsel over de bladerdeegvellen. Zorg ervoor dat je niet teveel groenten toevoegt zodat je de randen van de driehoekjes goed aan kunt drukken.
- Bak de flapjes in ongeveer 40-50 minuten gaar of tot ze goudbruin zien.
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten