NODIG (voor 3 personen):
- 400 gram gnocchi
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 75 gram geraspte wortel
- 15 gram verse basilicum
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 hand geraspte (Pecorino) kaas
- peper/zout/olijfolie
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze gaar. Dit duurt niet lang (2 minuutjes). Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.
- Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes.
- Ondertussen fruit je een gesnipperde ui met de uitgeperste teentjes knoflook aan in de pan.
- Voeg de paprika, courgette en aubergine toe aan de pan en bak mee voor ongeveer 5 minuten. Blijf goed roeren. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en daarbij ook de geraspte wortel. Laat op een laag vuur pruttelen.
- Als de gnocchi klaar is met koken, giet af in een vergiet en laat even koud water over de gnocchi stromen.
- Giet het groentemengsel in en ovenschaal. Snijd de basilicum fijn en roer door het mengsel heen.
- Scheur of snijd de mozzarella in stukken en verdeel deze met de geraspte kaas over de schaal heen.
- Bak de ovenschotel in ongeveer 15 minuten.
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten