We zijn weer toe
aan een nieuw dagboekje (inclusief recept en boek tip)! Eentje helemaal vanuit
Amerika. Daar ben ik namelijk op vakantie geweest. Mijn vader komt uit Amerika
en ik heb daar 2 halfbroers en nog meer familie wonen. Ik ben een week in
Savannah Georgia geweest en ook een weekje in Tampa Florida.
Eten daar, en dan
met name gezond eten, is erg lastig. Het is duur. Als je kijkt naar het
prijsverschil tussen een fastfood maaltijd en een zak sla of appels dan schrik
je je rot.
Toch heb ik
geprobeerd zo gezond mogelijk te eten. Lees hieronder meer!
Maandag
0900 Ik start vandaag met 2 gebakken eieren, gestoomde
broccoli en een glas jus d’orange. Mijn broer neemt me mee naar Omelet Café.
Waar je niet alleen hetgeen krijgt wat hierboven geschreven staat…ook nog
aardappelen, havermout én een worstje. Veel te veel natuurlijk. Afijn het eitje
was wel erg lekker!
1200 Als tussendoortje eet ik verse watermeloen met een
glas citroensap. Watermeloen is echt een van mijn favo fruit soorten!
1700 Het is hier erg warm. Ik trek het dan ook niet om de
hele dag wakker te blijven (al helemaal niet door mijn jetlag). Ik ga even
liggen.
1900 Als diner hebben we de BBQ aangestoken. Vleesjes,
salade en aardappelsalade. Jammie!
2200 Handje noten.
Dinsdag
1030 Ik start vandaag met een gekookte ei, hele avocado
en 2 boekweitcrackers (meegenomen van huis).
1200 Als tussendoortje eet ik ook een banaan en een
handje noten.
1400 Als lunch worden we meegenomen naar een Grieks
restaurant. En wat was dat heeeerlijk! Helaas geen foto van. Ik had een bord
vol kleine hapjes. Dus van alles wat. Hier
(https://chickslovefood.com/recept/zo-maak-je-hummus/
) trouwens een lekker recept voor hummus (wat op mijn bord lag ;-) )
1600 Stukje pure 85% chocolade + groene thee.
1930 Mijn neefje is jarig en voor zijn verjaardag gaan we
wat later op de avond uiteten. Mexicaans eten om precies te zijn. Niet heel
gezond…al heb ik dat wel geprobeerd. Ik koos voor een fajita met kip en
groente. Oja en een beetje rijst.
Woensdag
0830 Ontbijt heb ik overgeslagen.
1000 Begin toch trek te krijgen en eet een banaantje. Ook
heb ik zaden crackers gevonden (glutenvrij én peperduur haha).
1200 Vandaag eet ik een broodje met tonijnsalade. Toch
krijg ik daar een beetje last van. Het wordt geserveerd met frietjes en salade.
1400 Vier boekweitcrackers met hummus + 1 ei + schaaltje salade
met rauwkost
2000 We eten een rijstschotel met bonen en gestoomde broccoli.
Ook maak ik zoete aardappel uit de oven. De rijstschotel is een van de
lievelingsgerechten van mijn neefjes.
Donderdag
0800 We zijn na een 7 uur lange autorit in Tampa Florida
gearriveerd. Wat ik allemaal tijdens die reis gegeten heb, heb ik niet
bijgehouden. Maar merk wel dat ik door verveling meer eet…
1200 Ik stoom wat broccoli, eet een halve avocado en bak
2 eieren. Op mijn boekweitcrackers smeer ik wat pindakaas en strooi ik Himalaya
zout.
1600 Als tussendoortjes snijd ik komkommer, paprika,
wortel, bleekselderij in stukjes en vul ik aan met wat druiven. Dit neem ik
lekker mee naar het strand, samen met een goed boek J
Boek: Master
yourmindseten leef je mooiste leven van Michael Pilarczyk
2100 De hele familie komt bijeen en bij ons eten. Ik maak
mijn specialiteit: kip curry met zoete aardappel, een spinazie salade met
basilicum dressing en banaan met pure chocolade uit de oven.
Vrijdag
We vertrekken vroeg naar Miami. Daar overnachten we in
een hotel aan Oceandrive. Miami valt een beetje tegen. Veel barhopping (ik
drink al heel lang niet meer) en het is veel gezien willen worden. We eten daar
overigens wel een heerlijke lunch, wat bestaat uit courgette pasta / chilisaus
met bio kippen bouillon en avocado.
Als tussendoortje neem ik een glas tomatensap met limoen…
Zaterdag
We vertrekken ook weer vroeg weg uit Miami. Eten pas
later in de ochtend. Ik heb nog steeds mijn zadencrackers waar ik van loop te
snacken en een appel.
We lunchen als we weer terug in het appartement zijn.
Daar maak ik een zoete aardappelsoep met rode peper. Maak ik een groene salade
met zongedroogde tomaten en een halve komkommer.
Oja en een handje naturel chips.
In de avond warm ik mijn kip curry met rijst op. Dit doe
ik niet met een magnetron maar in een pannetje. Vanwege de straling die heel
veel voedingsstoffen stuk maakt in je voedsel.
Zondag
Het is tijd om weer naar huis te gaan!
Op het vliegveld eten we uitgebreid een lunch. Ik neem
een gerookte kipsalade en mijn vriend neemt een hamburger met frietjes. In het
vliegtuig heb ik gelukkig mijn zadencrackers, cashewnoten, banaan, pure
chocolade, fruit energiereepjes en flesjes water als ‘overlevingspakket’ haha.
Liefs,
Jessica
Geen opmerkingen:
Een reactie posten