Tip: maak dit ontbijtje de avond van te voren alvast klaar. Zet het de volgende ochtend gelijk het opstaan in de oven en als jij weer fris en fruitig bent kun je er heerlijk van genieten! Gegarandeerd dat jouw huis naar een verse appeltaart ruikt!
NODIG (2 personen):
- 50 gram havermout
- 40 gram speltbloem
- 200 milliliter havermelk
- 1 banaan
- 25 gram rozijnen
- 1 appel
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels kaneel
- Snuf gemberpoeder
- Snuf zout
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten, op het fruit na.
- Snijd de banaan in plakjes en schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Spatel voorzichtig door het mengsel. Verdeel het mengsel over 2 kommetjes.
- Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven tot er een krokant korstje verschijnt.
- Garneer met wat gebroken lijnzaad voor goede omega 3 vetzuren.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Goed begin van de dag!
BeantwoordenVerwijderenhttp://dekookfabriek.blogspot.nl/
Dit ontbijt was totaal niet wat ik hoopte. Ik maakte het een avond van te voren en de volgende dag 's ochtends in de oven gezet. Hoewel er wel een krokant korstje op zat, was het binnenste deel een grote plakzooi, niet lekker en niet goed voor de spijsvertering.
BeantwoordenVerwijderenHoi, wat jammer dat het helemaal niet in de smaak is gevallen.. Wellicht een optie om het in een ovenschaal te maken, dan kan het meer knapperig worden? Heb het vandaag uitgeprobeerd en het is dan minder plakkerig.
VerwijderenLiefs!