Vandaag een vegan bananenbrood met appel. In dit smeuïge bananenbrood wordt dus helemaal geen gebruik gemaakt van dierlijke producten!
NODIG:
- 200 g speltmeel
- 100 gram verse dadels
- 100 milliliter plantaardige melk
- 4 rijpe bananen met bruine spikkeltjes
- 2 appels
- 2 handjes rozijnen
- 1,5 eetlepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1 theelepel vanillepoeder
- snuf zout
- kokosolie
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng het speltmeel, bakpoeder, de kaneel, koek- en speculaaskruiden, gemberpoeder en zout in een grote kom door elkaar.
- Pureer de dadels samen met de plantaardige melk en vanille extract tot een glad mengsel.
- Prak de bananen in een aparte kom fijn.
- Mix het dadelmengsel, het meel en de bananenpuree tot een glad beslag. Spatel tenslotte de rozijnen door het beslag en het over de cakevorm.
- Schil de appels en snijd in partjes. Druk de partjes rechtopstaand in het beslag.
- Bak het bananenbrood in 50 á 60 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat het brood afkoelen op een rooster.
Liefs,
Robin
Lijkt me heel lekker! Wat leuk dat jullie vegan recepten delen! Ik ga het opslaan op Pinterest.
BeantwoordenVerwijderenJa. We proberen zelf ook regelmatig vegan of vegetarisch te eten! :-)
VerwijderenWat is de grootte van het bakblik
BeantwoordenVerwijderen