NODIG (voor 2 personen):
- 500 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 schijfjes verse laos (galanghal) of 1 tl gemalen laos
- 2 schijfjes verse gember (djahe) > of 1 tl gemalen gember
- 2 el santen (kokoscrème) > 50 gram
- 2 theelepels ketjap
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 blaadjes Indische laurier (daun salam)
- 1 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 200 ml bouillon
HOE:
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 5 min. beetgaar. Spoel de sperziebonen in en vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen).
- Snijd de ui in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn. Bak deze glazig in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.
- Maak ondertussen een stukje gember en laos schoon (de grootte van 1 a 2 dobbelstenen) en snijd in plakken/stukjes. Bak voor een kleine 5 minuutjes rustig mee.
- Voeg het limoenblaadje (djeroek poeroet) en de Indische laurier (daun salam) toe.
- Voeg nu de sperziebonen en de ketjap en sambal toe.
- Voeg nu de bouillon over het geheel en voeg de kokoscreme toe. Laat het geheel zo'n 5 min. pruttelen (zonder deksel) . Zo nu en dan roeren.
- Vis de Indische laurier en limoenblaadjes er uit (en evt de gember + laos als je die vers erin hebt).
- Serveer met rijst
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten