NODIG: (voor 2 personen)
- 1 stronk broccoli
- 160 gram groene erwtenpasta of andere volkoren pasta
- 4 el pesto
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram zalmfilet
- een scheutje kookroom
- handje Parmezaanse kaas of edelgistvlokken
- olijfolie/kokosolie/peper/zout
HOE:
- Was de broccoli en snijd in stukjes.
- Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli gaar.
- Breng een andere pan aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
- Grill de zalm in een beetje olijf of kokosolie tot de zalm gaar is. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet. Een dunne moot bak je in zo'n 5 minuten, dikke zalm in ongeveer 10 minuten. De zalm is klaar als de filet gelijkmatig roze is van binnen en makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
- Pel ondertussen de tenen knoflook en snipper het uitje en bak een paar minuutjes tot de uien glazig zijn.
- Voeg de broccoli toe aan het ui-knoflook mengsel, samen met de zalmfilet (in stukjes gesneden).
- Voeg 4 el pesto toe en een scheutje kookroom toe aan het mengsel en verwarm de saus.
- Voeg tot slot de pasta toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar
- Garneer je gerecht met wat edelgistvlokken of Parmezaanse kaas.
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten