Je kunt dit als leuk bijgerecht serveren (staat ook heel feestelijk!) maar ook als hoofdgerecht en er bijvoorbeeld couscous of plat/naan brood erbij serveren. Ik at het met een lekker stuk warm naanbrood en baba-ganoush dip.
NODIG: voor 3-4 personen:
- 2 tenen knoflook
- 3 aubergines
- 170 gram griekse yoghurt
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 2 el geroosterde pijnboompitjes
- 4 el granaatappelpitjes (100 gram)
- 20 basilicumblaadjes
- 2 theelepels za'atar
- peper/zout
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in.
- Besprenkel de helften royaal met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Gebruik bijvoorbeeld een kwastje om de aubergines met olijfolie te besprenkelen.
- Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze circa 30-40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de yoghurt saus. Pers hiervoor de 2 teentjes knoflook uit of snijd de tenen heel fijn.
- Meng de knoflook met de yoghurt, 2 eetlepels olijfolie en 2 el citroensap en breng op smaak met peper en zout en de 2 theelepels za'atar.
- Roer alles goed door elkaar en proef even of de saus goed op smaak is.
- Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn.
- Haal de aubergines uit de oven wanneer ze goudbruin zijn. Verdeel de yoghurt saus over de aubergines.
- Garneer tot slot met granaatappelpitjes, pijnboompitjes en verse basilicum.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten