Spelt
Spelt vindt zijn oorsprong in Iran en delen van Zuid-Europa en is een van de oudste granen. Spelt heeft een nootachtige smaak. Volkoren spelt is een voedzaam (oer)graan en heeft een andere glutenstructuur dan 'gewone' tarwe, wat het makkelijker verteerbaar maakt. Daarnaast is het volkoren waardoor er 100% van de originele korrel, inclusief zemel, kiem en meelkern, aanwezig is. Hierdoor bevat het hogere voedingswaarde. Let op spelt is niet glutenvrij!
- 150 gram spelt
- 2 tenen knoflook
- 1 grote zak Oosterse roerbakgroenten (600 gram)
- 2 kipfilets
- 1 eetelepel kerriepoeder
- 300 mililiter kippenbouillon
- 2 eetlepels (spelt)bloem
- Scheutje kookroom
- Olijfolie / peper / zout
HOE:
- Kook de spelt volgens de verpakking met een snufje zout.
- Snijd de knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes en roerbak deze tot ze gaar zijn. Voeg de roerbakgroenten toe aan de kip en bak deze mee.
- Voeg vervolgens de kerriepoeder en de bloem toe toe en bak mee, totdat de bloem zanderig aanvoelt.
- Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een saus ontstaat. Is de saus te dik voeg dan nog een beetje bouillon toe. Maak de saus nog wat romiger door een scheutje kookroom toe te voegen.
- Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en serveer met de spelt.
Liefs,
Naomi & Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten