woensdag 9 december 2015

Gastblog Jonathan Klaassen: Kip Teriyaki met herfstgroenten

Je kunt natuurlijk gewoon teriyakisaus in de winkel kopen, maar je kunt 'em ook makkelijk zelf maken! Weet je dat je er maar vier ingrediënten voor nodig hebt? In combinatie met malse kipfilethaasjes en knapperige herfstgroenten is dit recept van Jonathan Klaassen een echte aanrader! 














NODIG: (voor 1 persoon)
- 125 gram kipfilethaasjes
- 75 gram basmatirijst
- 100 gram pompoen
- 100 gram pastinaak
- 60 gram radijs
- 1 kleine rode ui
- 2 eetlepels wokolie (arachideolie)
- Sesamzaadjes
- Tijm
- Koriander
- Karwijzaad

Voor de Teriyakisaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel mirin
- ¼ theelepel suiker (of kokosbloesemsuiker voor een gezondere optie)
- 1 eetlepel sake

Voedingswaarde

660 Kcal
71 gram koolhydraten
40 gram eiwitten
20 gram vetten
8,8 gram vetten

HOE:
- Snijd de ui, verhit olie in een pan en fruit de ui om vervolgens de kipfilethaasjes toe te voegen
- Breng daarna water aan de kook en kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar
- Meng ondertusen de ingrediënten van de saus in een pannetje. Een paar minuutjes laten verwarmen op zacht vuur en voeg bij de kip.
- Snijd de pastinaak, pompoen en radijsjes in reepjes en wok deze in een pan met wat wokolie
-Breng op smaak met tijm, karwijzaad en peper en zout

En nu intens genieten!

Jonathan Klaassen - Nutritionist

Jonathan Klaassen is afgestudeerd diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast zijn werk bij Personal Body Plan en DoorMeal ziet hij schrijven als één van de betere manieren om de werkelijkheid om hem heen gestalte te geven. De drang om te schrijven combineert hij met zijn passie voor voeding. Op zijn website jonathanklaassen.nl vind je zijn kijk op voeding op een eigenzinnige en lichtzinnige manier, maar met oog voor kwaliteit en verdieping. Daarnaast deelt hij ook zijn bijzonder lekkere recepten.

1 opmerking: