De winter komt er weer aan en dat betekent lekker veel warme thee drinken. Deze Indiase thee is een heerlijke warme thee vol specerijen.Het is India's nationale drank en is daar ook
een dagelijks ritueel. Het is een mix van thee, specerijen, water, melk en
suiker. Wij hebben de chai tea gemaakt van rijstmelk en gezoet met
kokosbloesemsuiker. Een heerlijke verwarmende combinatie!
Ingrediƫnten (voor 2
kopjes)
- een kopje water
- een kopje water
- een kopje rijstmelk
- 2,5 cm verse gember
- 2 kruidnagels
- 1 tl kardemompoeder of 1 kardemompeul
- 1 kleine steranijs
- 1/2 tl kaneel
- 1 peperkorrel
- 1 zakje zwarte thee
- 1 klein stokje kaneel (als roerstaafje)
- 4 tl (kokosbloesem)suiker
Bereidingswijze:
- Verwarm een klein pannetje met melk en water op zacht vuur.
- Verwarm een klein pannetje met melk en water op zacht vuur.
- Vijzel de specerijen, zodat ze een beetje gekneusd
zijn. (de kardemom, kruidnagel,
steranijs en peperkorrel).
- Voeg de specerijen vervolgens samen met de gember en de kaneel bij de melk in het pannetje.
- Voeg de specerijen vervolgens samen met de gember en de kaneel bij de melk in het pannetje.
- Wanneer de melk goed op temperatuur is doe je het zwarte
theezakje in het pannetje. Laat een paar minuten trekken.
- Schep 4 tl kokosbloesemsuiker in de thee en roer even goed
- Giet de melk door een fijne zeef en serveer in kopje met
een kaneelstokje erbij!
Geniet ervan!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten