dinsdag 30 mei 2017

Kip Curry met Grapefruit

In deze heerlijke curry worden kippendijtjes gesmoord in kokosmelk met als verrassend ingrediƫnt de Florida grapefruit. Grapefruits zijn niet alleen rijk aan smaak, maar ook aan vitamine C. Een halve grapefruit bevat maar liefst 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Daarom is dit fruit perfect om de gezondheid en vitaliteit te verhogen. De malse kippendijtjes zijn gesmoord in een kruidige curry met kokosmelk worden geserveerd met rijst.















NODIG (4 personen):
  • 500 gram kippendijfilet 
  • 4 Florida Grapefruits 
  • 1 Komkommer 
  • 250 gram champignons 
  • 400 ml kokosmelk 
  • 1 eetlepel currypasta of kerriepoeder 
  • 4 teentjes knoflook 
  • 2 bosuitjes 
  • 350 gram Pandan rijst 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • Klontje roomboter 
  • Peper / Zout 

HOE: 
  • Halveer de kippendijfilet zodat je gelijke stukken krijgt. Laat een klontje roomboter en een scheutje olijfolie uitbruisen in een braadpan.
  • Bak de kippendijtjes aan beide kanten op hoog vuur aan zodat het vlees direct dichtschroeit en bruin krokant wordt. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  • Snijd de komkommer en champignons in gelijke blokjes en bak deze mee in de braadpan. Bak ook de currypasta of kerrie en de fijngesneden knoflook mee en blus daarna af met kokosmelk. Breng op smaak met en snufje grof zout en peper uit de molen.
  • Meng alles door elkaar en laat op laag vuur nog ongeveer 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Schil de grapefruit (gebruik de tip hieronder!)
  • Voeg de partjes grapefruit twee minuten voor het serveren toe aan de curry, maar laat de partjes bovenop liggen zodat ze wel warm worden maar niet uit elkaar vallen.
  • Snijd de bosuitjes grof en garneer deze over de curry.

TIP: Grapefruit schillen
  • Snijd met een scherp mes een plakje van de onder- en bovenkant van de grapefruit af zodat het vruchtvlees te zien is.
  • Leg de grapefruit op de snijplank met de vlakke kant naar beneden en snijd rondom in een vloeide beweging de schil er in etappes af. Draai de grapefruit telkens totdat de gehele schil eraf is gesneden.
  • Volg de ronde vorm van de grapefruit zodat je alleen de schil en het vliesje eraf snijdt en niet teveel vruchtvlees.
  • Snijd nu partje voor partje het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.


Eetsmakelijk of achchese bhojon kijie!

Liefs,

Robin


1 opmerking:

  1. Ik zag die tip met de citrusvruchten snijden ook laatst voorbijkomen! Super handig, gelijk geprobeerd en een prachtig resultaat! Leuk hoe jullie het verwerken!

    BeantwoordenVerwijderen