woensdag 24 mei 2017

Quinotto met groene asperges - done

Deze heerlijke frisse en lichte risotto van quinoa met groene asperges is snel, makkelijk, lekker en gezond!

Groene asperges
Een asperge is een bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels en de meest opvallende eigenschap is dat ze ontzettend kankerwerend zijn. Daarnaast zijn ze onder andere bloedzuiverend, helpen tegen constipatie en wanneer je ze in combinatie eet met vitamine-C-rijke-vruchten hebben ze een erg vetverbrandende functie. Groene asperges zijn niet alleen krachtiger en kruidiger van smaak dan witte asperges, ze zijn ook rijker aan vitamines. Ook hoef je ze nauwelijks te schillen. Wij combineren ze met een risotto van quinoa: quinotto!



NODIG (4 personen):
  • 300 gram quinoa
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gram groene asperges
  • 400 ml bouillon
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

HOE:
  • Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
  • Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water.
  • Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto. Meng tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto.
  • Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
  • Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de risotto met de groene asperges en wat parmezaansnippers.



Liefs,

Robin en Naomi

Bron: uit het voedselzandloperkookboek, gemaakt door Pauline

1 opmerking: