dinsdag 1 november 2016

Mediterraans in Amsterdam: Oresti's Taverna

De afgelopen tijd zijn we weer op zoek gegaan naar leuke hotspots in Amsterdam. Wij noemen iets een leuk hotspot wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en er ook gezonde en opties op de menukaart staan. Maar wat vooral belangrijk is, is de smaak! Wij hebben echt een nieuw favoriet restaurant ontdekt in Amsterdam. Oresti's Taverna is een Mediterraans café-restaurant midden in de hippe wijk De Pijp. Wat wij zo leuk vinden aan Oresti's is dat ze niet alleen recepten serveren uit de Spaanse keuken, maar ook gerechten, tapas en wijnen uit andere landen rondom de Middellandse zee. Perfect om inspiratie op te doen voor onze Mediterrane kookworkshop op Ibiza volgende maand!



Een warm welkom

Bij Oresti's Taverna voel je je gelijk welkom als je binnenkomt. Je wordt ontzettend vriendelijk ontvangen door Orestis, de eigenaar, afkomstig uit Griekenland. Niet alleen binnen, maar ook buiten proef je de gezellige sfeer. Het restaurant ligt om een Mediterrane patio die gedurende het jaar steeds wordt aangepast aan de verschillende stemmingen van het seizoen. Bij binnenkomst viel ons gelijk één ding op: een knus, warm en romantisch interieur. Dit is een plek waar je uren blijft tafelen, waar je geniet van het eten, een goed glas wijn en de ontspannen sfeer.



De Mediterrane keuken

Mediterraans eten is wat ze traditioneel doen in de landen rond de Middellandse Zee, dus de landen Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. In de Mediterrane keuken wordt veel gebruikt gemaakt van verse groenten & fruit, peulvruchten zoals bonen, linzen & kikkererwten, noten, zaden, vis, kip, volkoren graanproducten en natuurlijk.. olijfolie! De bevolking rond de Middellandse zee leeft over het algemeen langer dan die in andere Westerse landen. Ziekten als kanker en aandoeningen aan hart- en bloedvaten komen er minder vaak voor, en ook overgewicht is een minder groot probleem. Het mediterrane voedsel is dus goed voor de gezondheid en beidt bescherming tegen allerlei ziekten. Genoeg redenen dus om naar Oresti's taverna te gaan en daar te genieten van de Mediterrane keuken.



Voor ieder wat wils

Bij Oresti's taverna is er een ruime keuze aan tapas. Bij tapas denk ik normaal gesproken echt aan Spanje, maar je kunt ook kleine hapjes uit andere Mediterrane landen (ook wel mezzes genoemd) eten bij Oresti's. Wij werden ontzettend verwend en mochten zoveel tapas bestellen als we wilden. We kozen voor allerlei soorten tapas: o.a pitabroodje met kip, Spaanse Manchego, Zoutzoukakia (anatolische gehaktballetjes in tomatensaus), Kokinisto (langzaam gegaarde rundersukade op basis van olijfolie, tomaat, witte wijn en een mespuntje kaneel), Kolokitakia (gefrituurde courgette frites met parmesana), Spanakopitaki (knapperig bladerdeeg met een vulling van spinazie, feta & dille), Tonno alla Griglia (tonijn van de grill met een frisse saus van olijfolie, citroen, peterselie en knoflook) & bruschetta's (o.a met aioli & serrano en cabrales, abrikoos & honing). Het was abnormaal lekker. Vooral de Spanakopitaki, de Kokinisto & de Tonno alla Griglia zijn echte aanraders.


Conclusie

Wanneer je zin hebt om lang te tafelen in een intieme romantische setting dan ben je bij Oresti's Taverna aan het juiste adres. De veelzijdige Mediterrane gerechtjes zijn naar onze mening van top-kwaliteit. Ook de vegetariërs onder ons zijn er genoeg mogelijkheden. Daarnaast is de bediening en service super, Oresti is echt de meest vriendelijke gastheer ooit en ook de andere werknemers doen erg goed hun werk. Het gebeurt niet vaak dat wij zo enthousiast zijn over een restaurant. Wij komen gegarandeerd terug en we raden dit restaurant écht aan iedereen aan!




P.S. Oresti's taverna biedt ook de mogelijkheid om een ruimte af te huren voor groepen. Zo kun je hier je feestje vieren of je bedrijfsuitje of vergadering houden!


Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten