Paprika
Paprika bevat bijzonder veel vitamine C en hoge gehaltes aan vitamine E, met name in de rode, gele en oranje paprika. Ook bevatten paprika's andere belangrijke voedingsstoffen als vitamine B, foliumzuur en vezels. Een paprika weegt gemiddeld 200 gram wat al bijna gelijk staat aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Kortom, het kan geen kwaad om een paprikasoepje te maken!NODIG (voor 4 personen):
- 4 rode paprika’s
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 2 tenen knoflook
- blaadjes van 4 takjes tijm
- 1 eetlepel olijfolie
NODIG:
- Verhit een eetlepel olijfolie in de soeppan. Snipper de ui en fruit deze samen met de chilipoeder in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Pers een teentje knoflook uit en rits de blaadjes tijm van het takjes en bak even mee.
- Was de paprika en snijd in stukjes. Voeg toe aan de soeppan. Sluit de pan af met de deksel en laat 10 minuten op zacht vuur 'zweten'.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laagvuur doorkoken.
- Laat de soep iets afkoelen voor je het pureert.
- Verdeel de soep over de komen en druppel er wat extra vierge olijfolie over en garneer met wat tijm of een blaadje basilicum.
Liefs,
Robin
Ziet er verrukkelijk uit!
BeantwoordenVerwijderen