dinsdag 8 maart 2016

Foodinspiratie: 5x Broccoli recepten

















Broccoli is een familielid van bloemkool.  Broccoli versterkt het immuunsysteem is heel gezond en zit vol vitamines zoals vitamine A, C, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Daarnaast bevat de groente ook nog eens veel vezels, mineralen en aminozuur en helpt het om gifstoffen af te voeren.

Broccoli kun je koken, bakken en zelfs rauw eten. Broccoli hoef je niet lang te koken, zodat alle vitaminen worden behouden; 5 minuutjes is al genoeg. Om de voedingsstoffen zo goed mogelijk te bewaren kun je broccoli het beste wokken of stomen. Oh en de stronk van een broccoli kun je ook prima gebruiken! Redenen genoeg om vanavond nog broccoli te eten. Wij zetten voor jullie onze 5 favoriete recepten met broccoli op een rijtje!


1. Basis recept voor broccolisoep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten