![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv5mCvcH6MgD_MgFxBeYSJedbQHB4GfSHSGVpiY60UAQbJRrNlsxNqytGt6qlAZ6u8LLLZbhBjl6M-fA_mN3-d3_RH1xgYPSp5hTbZRDgdHgOh3SVHWaBmvKwGnXiM17CW-GgIgH7kj4U/s400/Hummus+met+zongedroogde+tomaat.jpg)
NODIG:
- 400 gram kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- sap van een halve citroen
- 2 el sesampasta (tahin)
- 8 zongedroogde tomaten
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- een scheutje olijfolie
- peper/zout
- optineel: chilipeper
HOE:
Meng alle ingrediƫnten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Als je de dip te dik vind kun je nog wat olijfolie eraan toevoegen. Proef de dip en voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe of een beetje chilipeper als je van pittig houdt!
Tip: Serveer de dip met een vers Turks brood. Of kies voor healthy en serveer de dip met zoete aardappelfriet.
Liefs,
Naomi
Ik hou van hummus en deze variant lijkt me dan ook erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen