woensdag 10 februari 2016

Healthy dip: Home made hummus met zongedroogde tomaat

 Tijdens onze detox werden we steeds creatiever in het bedenken van leuke detox-proof recepten. Omdat het knagen op komkommers, wortels en tomaatjes een beetje saai is probeerden we dit wat op te leuken door verschillende dipjes te maken. Hummus is gemaakt van kikkererwten en is erg healthy! De zongedroogde tomaat toegevoegd aan deze hummus maakt het recept wat spannender. Wij dipten de hummus in zelfgemaakte frietjes van zoete aardappel. Maar je kunt ze ook heerlijk dippen in komkommer, paprika, tomaat of wortel. Daarnaast ook heerlijk op een (stok)broodje, rijstwafel of cracker.










NODIG:
- 400 gram kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- sap van een halve citroen
- 2 el sesampasta (tahin)
- 8 zongedroogde tomaten
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- een scheutje olijfolie
- peper/zout
- optineel: chilipeper

HOE:
Meng alle ingrediƫnten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Als je de dip te dik vind kun je nog wat olijfolie eraan toevoegen. Proef de dip en voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe of een beetje chilipeper als je van pittig houdt!

Tip: Serveer de dip met een vers Turks brood. Of kies voor healthy en serveer de dip met zoete aardappelfriet.

Liefs,

Naomi

1 opmerking: