zondag 14 februari 2016

Gezonde soep: Bietensoep met kokos

Deze heerlijke zoetzure bietensoep soep met een romig accent komt uit het boek Eerlijk eten, één van onze favoriete kookboeken. Het boek neemt je mee in de wereld van fairtrade met tachtig smaakvolle en eenvoudige recepten. Het is een bijzonder kookboek dat laat zien voor welke dagelijkse producten je kan kiezen om er zeker van te zijn dat iedere schakel in de handelsketen eerlijk is behandeld. We love it!









NODIG (voor 4 personen):
  • 1 ui
  • 500 gram rode bieten
  • 800 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 sinaasappel
  • olijfolie / kokosolie /ghee
  • zout / versgemalen zwarte peper

HOE:
  • Snipper de ui en fruit deze in olie of thee in een diepe pan. Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Snijd de rode bieten in blokjes en voeg deze bij het ui-knoflook mengsel. Verwarm kort mee en voeg de groentebouillon toe. Breng het tegen de kook aan en draai het vuur laag. Laat zachtjes koken tot de bietjes gaar zijn. Dit kun je checken door na ongeveer 20 minuten met een mes in de bieten te prikken. Zacht is gaar.
  • Pureer de soep of blend deze in een blender. Voeg de kokosmelk toe en het sap van 1/2 sinaasappel. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Wanneer je soep te dik is, voeg dan extra bouillon toe. 
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met sinaasappel.

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Je kunt hem hier bestellen via Bol.com!




Liefs,

Naomi en Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten