NODIG (voor 4 personen):
- 1 ui
- 500 gram rode bieten
- 800 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 teentje knoflook
- 1/2 sinaasappel
- olijfolie / kokosolie /ghee
- zout / versgemalen zwarte peper
- Snipper de ui en fruit deze in olie of thee in een diepe pan. Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe en bak deze kort mee.
- Snijd de rode bieten in blokjes en voeg deze bij het ui-knoflook mengsel. Verwarm kort mee en voeg de groentebouillon toe. Breng het tegen de kook aan en draai het vuur laag. Laat zachtjes koken tot de bietjes gaar zijn. Dit kun je checken door na ongeveer 20 minuten met een mes in de bieten te prikken. Zacht is gaar.
- Pureer de soep of blend deze in een blender. Voeg de kokosmelk toe en het sap van 1/2 sinaasappel. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Wanneer je soep te dik is, voeg dan extra bouillon toe.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met sinaasappel.
Ben je benieuwd geworden naar het boek? Je kunt hem hier bestellen via Bol.com!
Liefs,
Naomi en Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten