Ingrediënten (voor 2
personen):
- 200 gram rode linzen (voorgekookt)
- 200 gram rode linzen (voorgekookt)
- 2 uien
- een rode paprika
- 2 wortels
- 2 tomaten
- 2 naanbroden
- ongeveer 2,5 cm geraspte gemberwortel
- 4 eetlepels tomatenpuree
- ongeveer 2,5 cm geraspte gemberwortel
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 200 gram biologische yoghurt
- sap van een halve citroen
Kruiden:
- 2 tl garam masala
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl kaneel
- verse koriander
- verse koriander
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en
knoflook en gember op laag vuur in vijf
minuutjes zacht.
- Roer de tomatenpuree en yoghurt samen in
een kom. Doe de garam masala, kaneel, kurkuma, komijn en chilipoeder erbij.
Roer tot een romig mengsel. Zet apart.
- Snijd de wortel, paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg de wortel en
paprika toe aan het ui-knoflook-gember mengsel. Bak een aantal minuten mee.- Roer geleidelijk aan het yoghurtmengsel erdoor, en meng dan de tomaten en koriander erbij.- Roer op het laatst de linzen erdoorheen. Kook nog ongeveer 5 minuten
- Voeg het limoensap en drie eetlepels verse koriander toe en eventueel nog wat zout en peper. - Serveer met warm naanbrood
Smakelijk eten!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten