maandag 13 juli 2015

#03 Persoonlijk Photo Diary: Detox week 2 ontgifingsverschijnselen

We zijn inmiddels alweer twee weken bezig met de detox van Floraa. Inmiddels zit week twee erop en hebben we ons de afgelopen dagen 'afwisselend' gevoeld. Dan weer compleet energieloos en soms 'normaal' en soms ineens een energieaanval. We zijn vooral trots dat we dit hebben volgehouden! In deze blog willen we jullie meenemen in onze week door middel van een Photodiary. Lees en kijk snel verder!













Week 2. Sappen & soepen

De tweede detox-week bestaat uit alleen maar groenten & fruit, met eventueel enkele noten als je echt honger hebt. Daarnaast is het belangrijk om in deze week veel te drinken waaronder kruidenthee. Tijdens deze week namen wij (net als in week 1) verschillende supplementen zoals MSM & chlorella. In het e-book stond dat deze week waarschijnlijk het moeilijkste zal zijn en op dag 4 en 5 komen eventuele oude emoties naar boven komen. Oei, dit zal zwaar worden. En ja, dat was het ook!! Lees hier onze ervaringen en bekijk daarna ons photodiary voor een indruk van wat we allemaal hebben gegeten/gedronken.

Robin
Deze week was inderdaad een stuk pittiger dan vorige week. Je denkt misschien dat het een kleine stap is om ook geen glutenvrije granen meer te eten, maar believe me je mist het. Alleen groenten en fruit geven echt veel minder energie en dit was vooral de tweede dag erg te merken. Tijdens het werken kon ik amper mijn ogen open houden en mijn concentratie was ook ver te zoeken. Afgelopen donderdag hadden we een Bloggers on Board meeting van Semilo, het mediabedrijf waar we bij zitten. Dit was echt afzien, want we mochten niks van al het lekkers eten. Maar dankzij ons doorzettingsvermogen en steun aan elkaar hebben we het gered! De rest van de week merkte ik dat ik meer energie kreeg en vooral minder zin in zoetigheid. Ik had vooral echt MEGA trek in Pizza (die van Il Sogno), en ik ga echt de dag na de detox daar uiteten met vriendinnen, zoveel zin in! Verder merk ik dat ik beter slaap en mijn huid beter wordt, alleen heb ik wel nog last van hoofdpijn in de avond. Vandaag zijn we lekker naar de sauna geweest! Lekker gifstofjes eruit zweten. Heerlijk was dat! Op naar week drie!

Naomi
De tweede week zit erop en wat was het moeilijk af en toe. Bij mij bleef af en toe de drang naar zoet of juist naar zoutige dingen zoals een pizza. De drang naar zoet is wel minder geworden dan in de eerste week. Ik denk juist door alle smoothies en groenten die je eet dat je juist meer zin hebt in iets zoutigs dan iets zoetigs. Bij een pizza kwijl ik net als Robin ook echt weg. Kan niet wachten om na de detox een heerlijke pizza te eten!!
Het is me nog best wel tegengevallen hoe moeilijk het eigenlijk is om alleen maar groenten en fruit te eten. Je moet van tevoren overal over nadenken: 'Wat eet ik vanmiddag?', 'Hoe moet dat als ik onderweg ben, wat kan ik meenemen?' De eerste dagen genoot ik heerlijk van mijn sapjes en soepjes alleen was de energie ver te zoeken. Dag 2 en dag 3 van de detox waren hells. Nul energie, telkens zwart voor je ogen als je opstond en extreem moe. De dagen daarna voelde ik me weer wat normaler worden en kreeg ik weer wat meer energie. Toch kan ik niet zeggen dat ik me beter voel dan ooit of herboren. Maar, de detox zit er nog niet helemaal op, week 3 gaat nu beginnen! Let's go!

Levi
Dag 1 denk je dat het makkelijk te doen is, omdat je denkt, sap en soep, oh dat is te doen. Totdat je dag 2 en 3 meemaakt. Je hoofd is er niet meer bij, continu de vraag naar energie die je hersenen niet krijgen. Op dag 4 kreeg ik ineens weer energie, het leek alsof er een bom ontplofte in mijn hoofd: energie die ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Een echte energieboost. De dagen erna voelde ik me gewoon neutraal, zoals altijd.
Ik heb veel meer inzicht gekregen in het maken van gerechten. Daar ben ik echt blij mee. Ik was nooit zo met voeding bezig maar nu door detox week 2, ga je weer dieper nadenken over groenten en fruit en bedenkt daar leuke combinaties mee. Ik ontdek nieuwe recepten (waaronder een heerlijke avocado-banaan-chocolade mousse) en de meest lekkere zelfgemaakte soepen.
Pluspuntje aan deze detox: ik verlies al mijn vet
Minpuntje: mijn spieren verdwijnen ook langzaam.
Volgende week dus weer lekker eieren eten voor de eiwitten! Ik denk dat week 3 veel makkelijker wordt omdat ik weer heerlijke havermoutpapjes kan eten, lekkere bananenbroden kan bakken en 's avonds lekker rijst kan eten. Nu al zin in!

Bekijk hieronder ons photodiary en zie wat we allemaal gegeten en gedronken hebben.

Tijdens deze week maken we heerlijke soepjes. We hebben zoveel nieuwe dingen uitgeprobeerd. Dit was een soepje van zoete aardappel-wortel en paprika. Echt heerlijk!

Oranje soepje
Afgelopen dinsdag hadden wij een leuk evenement van Dopper waarbij heerlijke watercocktails werden gemaakt. Jammer genoeg konden wij niet alles proeven. Toch was het een gezellige middag en hebben we een leuke dopper-fles mee naar huis gekregen!

Dopper-fles gevuld met een watercocktail met citroen & rozemarijn
Tijdens deze detox proberen we wanneer het kan zoveel mogelijk samen te eten. Dit scheelt geld en natuurlijk is het ook nog eens heel gezellig om samen ermee bezig te zijn.

Courgetti met tomaten-groente 'prutje'
Naomi verbleef twee nachtjes bij Levi en op de tweede detox dag maakten zij super veel detox-proof recepten. Lekkere soepjes, dips en sapjes. Helaas was de energie op die dag ver te zoeken maar toch zijn al deze onderstaande gerechtjes gemaakt op die dag. (Vinden jullie het tafeltje ook zo leuk waarop de foto's zijn gemaakt?!)

Chocolade mousse van banaan, cacao & avocado

Met wat verse aardbeien nóg lekkerder!

Lekkere zelfgemaakte guacamole om komkommertjes in te dippen

Heerlijke zelfgemaakte zoete aardappelchipjes

Verfrissend komkommer-gember-munt water!


Onze home made soup met geroosterde kikkererwten

En Robin haar soepje

Nog wat snacken, zoete aardappelfriet dippen in zelfgemaakte humus

De volgende dag (derde dag van week 2) voelden we ons nog niet helemaal optimaal. Geen energie en geen zin meer ook in die smoothies en groenten.


Klok klok klok

Naomi wilt alleen maar slapen

Toch maar weer een wortel-gember soepje erin
 Donderdag hadden wij een super leuke borrel met andere bloggers georganiseerd door Semilo. Helaas konden we niet genieten van alle lekkere hapjes (OMG SUSHI) en voelden we ons op dat moment echt als twee zombies, maar het was toch gezellig en super georganiseerd!

Door de Amsterdamse grachten
En de groenten papjes, sapjes, kruidenthee blijven maar doorgaan...

Spierziebonen in tomaat-knoflook saus

Lekkere smoothie

Detox theetje
 Tijdens deze detox kunnen we maar aan één ding denken: PIZZA

We kunnen hier niet op wachten!!
 Het omslagpunt kwam op vrijdag, dag 4 van week 2. We kregen energie! YES!

Eindelijk weer energie

Werken met energie is ook wel fijn!

Genieten van een soepje
Op zaterdag gingen Levi en Naomi de hele dag op pad, lekker van het mooie weer genieten. In Haarlem lekker zoete aardappelfriet gegeten bij Blender. Maar eigenlijk hadden ze hier helemaaaaal geen zin in! Blegh, geen zin meer in groenten en fruit.

Zoete aardappelfriet in Haarlem
 Levi merkt dat zijn vetpercentage daalt, en daardoor dus zijn spieren meer zichtbaar worden. Maar hij merkt ook dat bepaalde spieren verdwijnen. Z'n armen worden wat slapper en zijn kuitspieren verdwijnen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren! Na de detox weer flink trainen!

Doeg vet, hoi ABS
 De laatste dag van de detox besloten we om lekker te genieten in de sauna, dit stimuleert het ontgiftingsproces.
Heerlijk smoothies drinken uit een wijnglas

Omkleden voor de sauna
 De laatste dag hebben we ook weer overleefd. De energie was weer ver te bekennen. Na de sauna voelden we ons slap, energieloos en moe.  Maarrr, nooit te moe om bananenbroden te bakken. Levi en Naomi hebben er op dit moment 2 in de oven staan en Robin heeft er al één klaar. Wat een heerlijk vooruitzicht dat we dit morgen weer kunnen eten!!

Bananebrood van boekweit, kaneel, bosbessen en aardbeien

We kijken uit naar de derde en laatste week. Dit wordt een eitje!

Geïnspireerd en wil je ook de detox volgen? Download HIER dan gratis het e-book van Floraa.

Liefs,

Naomi, Robin & Levi

2 opmerkingen:

  1. Respect dat jullie dit volhouden zeg! Ik zou het echt niet kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi! Haha, ja het is behoorlijk pittig en vergt wat doorzettingskracht. Vooral als je bij anderen bent en hun lekker sushi of patatjes ziet eten, en jij met een sip gezicht aan een wortel knaagt! Maar hoera we zijn bij week drie en dat betekend ook lekkere bananenbroden.

      Leuke blog heb je. We gaan je volgen!

      Liefs!

      Verwijderen