dinsdag 14 februari 2017

Gezond tussendoortje: Cheesecake met blauwe bessen

De lekkerste cheesecake ooit! Althans tot nu toe ;-). Ik ben gek op cheesecakes, maar in de meeste cheesecakes zit behoorlijk wat suiker. Nu hebben we al een keer een creamy cheesecake geheel zonder suiker gemaakt, maar met Stevia (natuurlijke suikervervanger). Toch vonden we dat beiden niet zo een groot succes. Dus heb ik het opnieuw geprobeerd mét natuurlijke suikervervangers zoals gedroogd fruit en kokosbloesemsuiker. Zo heb je toch het zoete, maar dan op een verantwoorde manier. Met recht een gezond tussendoortje!


NODIG:
- 50 gram havermout
- 5 eetlepels kokosolie
- 300 gram roomkaas
- 150 gram gedroogde bosbessen
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- Handje verse blauwe bessen
35 - 40 minuten in de oven

HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje en roer de havermout erdoorheen. Schep het in de springvorm en druk het stevig aan op de bodem. Laat het opstijven in de koelkast.
- Klop de roomkaas in een grote kom glad. Voeg kokosbloesemsuiker en het vanillestokje toe. Klop ook de eieren door de romige massa en voeg als laatste de gedroogde bosbessen toe.
- Schenk de massa in de springvorm en bak de cheesecake in ongeveer 35-40 minuten gaar in de oven.
- Laat de cheesecake goed afkoelen en garneer hem met een handje verse blauwe bessen!

Enjoy!

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten