Toch waren ook deze zelfgemaakte haverkoeken van havermout, banaan, honing, rozijnen & raw cacaonibs erg lekker. En.. gezond!
HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen + cacao nibs) in een keukenmachine tot het een mooie gladde massa is. Roer de rozijnen en/of cacao nibs (of andere toppings) er doorheen. Maak met twee lepels balletjes van het beslag en leg deze met enige tussenruimte of een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat met een natte lepel. Zo plakt het beslag niet aan je lepel. Zet de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de bakplaat na 25 minuten uit de oven en laat de koekjes afkoelen. De koekjes blijven een beetje zacht van binnen en krokant van buiten!
Smullen maar!
Liefs,
Naomi
Je kunt qua toppings variëren, gebruik bijvoorbeeld in plaats van rozijnen en cacaonibs, kokosvlokken of goji-bessen. Of combineer enkele toppings met elkaar!
NODIG: (voor +- 10 koekjes)
- 2 bananen
- 100 gram havermout
- 30 gram rozijnen
- 10 gram cacao nibs
- 10 gram cacao nibs
- 1 el honing
- 1 el kaneel
HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen + cacao nibs) in een keukenmachine tot het een mooie gladde massa is. Roer de rozijnen en/of cacao nibs (of andere toppings) er doorheen. Maak met twee lepels balletjes van het beslag en leg deze met enige tussenruimte of een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat met een natte lepel. Zo plakt het beslag niet aan je lepel. Zet de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de bakplaat na 25 minuten uit de oven en laat de koekjes afkoelen. De koekjes blijven een beetje zacht van binnen en krokant van buiten!
Smullen maar!
Liefs,
Naomi
waren heerlijk! vandaag gemaakt en vandaag ook al op :)
BeantwoordenVerwijderenHoi Lizet, wij hadden precies hetzelfde 'probleem'. Maar we denken dat ze vers ook het lekkerste zijn :-)!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Robin, Naomi en Eline