woensdag 16 augustus 2017

Zoete aardappelsoep met haricot verts en harissa

Naomi zegt altijd: 'jij eet altijd soep Robin'. Misschien is het ook wel waar, maar ik ben gewoon gek op soep. Je kunt het van praktisch alle groenten maken, duizend verschillende kruiden gebruiken en het is gewoon makkelijk, snel en vol met voedingsstoffen. In deze zoete aardappelsoep gebruiken we harissa, een typisch Tunesisch. Het is een hete, rode saus gemaakt van rode peper, tomaten, komijn, koriander en knoflook.








NODIG (4 personen):
  • 4 zoete aardappels
  • 20 gram geraspte verse gember
  • 1 knoflook
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram haricot verts  (of kouseband)
  • 1 limoen
  • 2 theelepels harissa
  • 2 eetlepels fijngesneden versie bladpeterselie
  • Olijfolie/peper/zout

HOE:
  • Snipper de ui en knoflook en rasp de gember. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Houd de blokjes van 1 zoete aardappel apart.
  • Verhit een eetlepel olie en fruit daarin de ui en gember tot de ui glazig is.  Bak vervolgens de knoflook 2 minuten mee. 
  • Voeg de blokjes van 3 zoete aardappels en de bouillon toe. Laat 15 minuten zacht doorkoken.
  • Kook de haricot verts en de blokjes zoete aardappel in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en maak op smaak met limoensap en peper. 
  • Verdeel de soep over vier borden. Garneer de soep met de blokjes zoete aardappel en haricots verts en druppel wat harissa over de borden. Maak het af met de bladpeterselie en wat druppels extra vierge olijfolie.

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten