dinsdag 1 augustus 2017

Healthy hotspot in Haarlem: Restaurant Aangenaam

Wij zijn altijd op zoek naar leuke hotspots waar je lekker, maar ook gezond kunt eten. Wij noemen iets een leuke hotspot wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. In Haarlem, één van onze favoriete steden, stikt het van de leuke healthy hotspots. Wij gaan dan ook graag op pad om deze te ontdekken. Zo ontdekten wij Restaurant Aangenaam, een biologisch restaurant waar je je direct op je gemak voelt. Hier kun je terecht voor een (h)eerlijke biologisch lunch of diner. Daarnaast is het ook zelfs mogelijk om eten bij jou thuis te laten bezorgen met Aangenaam Thuis.



Aangenaam in de ruimste zin van het woord

Wat wij zo bijzonder vinden aan Restaurant Aangenaam is dat de naam van het restaurant ook echt klopt met het gevoel wat je erbij krijgt. Het is er echt aangenaam. Je voelt je er direct thuis, de sfeer is prettig en ontspannen en de bediening vriendelijk. Je krijgt het gevoel dat je er voorlopig niet weg wilt en je hier gerust een aantal uurtjes kunt vertoeven. Dit zijn de soort restaurants waar wij echt blij van worden. Naast dat de sfeer aangenaam is en dat ze aangenaam zijn voor de gasten, denkt het restaurant ook aan dieren en het milieu. Zo hebben ze voornamelijk streekproducten, biologische groenten, fruit en vlees en wordt er gekookt op groene stroom. Schoonmaken wordt gedaan met biologisch afbreek schoonmaakmiddel en hun interieur en servies draagt grotendeels het Fair Trade keurmerk. In alles proberen ze een zo verantwoord mogelijke keuze te maken. '

'Het grootste gedeelte van ons eten komt van de groothandel, de Kweker. Maar daarnaast proberen  we ook veel lokale leveranciers aan te spreken, zoals de lokale groenteboer hier in Haarlem, of de schooltuinen van de Vrije school' 



Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen

Restaurant Aangenaam bestaat al ruim 10 jaar. In 2006 zijn ze geopend en inmiddels zijn er daardoor al redelijk veel mensen die met enige regelmaat komen. Toch probeert Aangenaam het biologische fair-trade concept zo laagdrempelig mogelijk in te zetten, zodat het betaalbaar blijft en toegankelijk is voor iedereen. Er wordt daarnaast zo goed mogelijk rekening gehouden met dieetwensen en allergieën, iets wat voor ons ook heel prettig is. Wij hebben beiden een allergie en merken dat hier niet in elk restaurant goed en nauwkeurig mee om wordt gegaan. Ontzettend fijn dat ze hier bij Aangenaam wel op een fijne manier mee omgaan. 

'Wij proberen altijd zo goed mogelijk rekening te houden met dieetwensen en allergieën. We staan open voor wat er mogelijk is'. 


Variërende gerechten

Op de kaart bij Aangenaam staan veel verschillende soort gerechten, maar wel altijd nét even een tikkeltje anders dan wat je gewend bent in de meeste restaurants. Denk aan Parelgortrisotto met raapstelen, prei, citroen, kabeljauw, roze garnalen en kervel of een socca-pizza gemaakt van kikkererwtenmeel met gegrilde groene asperges, gedroogde tomaat, ricotta en basilicum. Wij mochten hier heerlijk lunchen en kozen voor het broodje uit de oven met cheddar, rode uit chutney, rucola en walnoten én twee biologische groentekroketten. Vooraf hadden we nog een heerlijk soepje van bloemkool. Het smaakte zo ontzettend lekker. De combinatie van het cheddar, rode ui chutney en walnoten is echt hemels. Echt een aanrader. Je proeft dat de gerechten met aandacht en liefde zijn gemaakt en dat er goed is nagedacht over smaakcombinaties.



Steun van goede doelen

Restaurant Aangenaam steunt ook goede doelen, waaronder de Stichting Ombir. Je kunt sociaal sparen' met het 1 for 1 stamp spaarysteem. Op die manier spaar je voor leuke cadeaus maar tegelijkertijd, bij elke stempel doneer je een maaltijd aan één van de elf weeskinderen in het weeshuis in Nepal. Wij vinden dit een fantastisch initiatief, ook omdat wij onszelf ook inzetten voor Stichting Ombir. Hoe toevallig? Naomi is een actie gestart, genaamd 'Cycling for Children' en is hier op dit moment zelfs mee bezig. Zij fietst nu van Amsterdam naar Parijs om op die manier geld in te zamelen voor de weeskinderen en het weeshuis in Nepal. 

Aangenaam Thuis

Thuis ook genieten van Aangenaam? Aangenaam thuis biedt ook een biologische maaltijdtas aan met regionale producten en bijzondere recepten. De verantwoorde recepten worden  speciaal door de chefs samengesteld. Je kunt je maaltijdtas online vullen met heerlijke gerechten naar keuze. De producten en bijbehorende recepten worden bij je thuis bezorgd op een datum naar keuze. Voordeel is dat je niet vast zit aan een abonnement. Woon je in Haarlem of omstreken en ben je benieuwd geworden? Bezoek dan snel de website  

Liefs,

Naomi & Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten