NODIG (voor 4 personen):
- 150 gram champignons
- 1 winterpeen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram quinoa (75 gram per persoon)
- 200 gram linzen (bijv. deze van HAK)
- 400 gram tomatenpassata
- 200 milliliter groentebouillon
- 1 eetlepel komijn
- 1,5 eetlepel ras el hanout
- 1 kaneelstokje
- verse koriander
- peper en zout
HOE:
- Snipper de ui en pers de knoflook met een knoflookpers of snijd fijn. Fruit de ui in een beetje (olijf)olie in een braadpan.
- Snijd de aubergine, courgette, winterpeen en champignons grof. Voeg bij de ui en de knoflook en bak een paar minuutjes mee.
- Doe de groentebouillon en de tomatenpassata in de pan, voeg ook het kaneelstokje toe en breng op smaak met komijn, ras el hanout. Voeg vervolgens de linzen toe aan de pan.
- Breng de groenteschotel aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten doorkoken.
- Maak ondertussen de quinoa klaar volgens de instructies op de verpakking.
- Schep de quinoa in een diep bord en schep de groenteschotel erover heen. Garneer met verse koriander.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten