NODIG (voor 3 personen)
- 225 gram kikkererwtenpasta (te koop bij Ekoplaza)
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
- 2 eetlepels zwarte olijven
Voorde pesto:
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels gehakte cashewnoten
- 1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes
- 1 venkelknol, groen eraf (bewaren) en knol in stukken
- klein beetje citroenrasp
- 75 gram Parmigiano Reggiano, geraspt
- zout en peper
HOE:
- Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig even roeren
- Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de cashewnoten, knoflook, zout en peper, citroenrasp en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie (ca. 100 ml) bij. Pulseer tot een smeuïge pesto.
- Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten