woensdag 3 mei 2017

Travel: de leukste (food) hotspots in Milaan & Bergamo

Het is alweer even geleden dat we op citytrip naar Milaan en Bergamo zijn geweest maar we willen jullie de hotspots die we gevonden hebben niet onthouden, want het zijn er veel! We hadden van tevoren al een beetje opgezocht waar we lekker konden ontbijten, lunchen en dineren (we hadden zelfs een hele reisgids gemaakt met hotspots) maar hebben per toeval zelf ook nog wat leuke hotspots ontdekt. We waren samen al eens eerder in Milaan geweest maar dit was alweer zoveel jaar geleden (en in een periode waar we nog niet bezig waren met onze blog) dat we het wel weer tijd vonden om opnieuw deze Italiaanse modestad te ontdekken. We vlogen spotgoedkoop (20 euro retour) met Ryanair en kwamen er vlak voor onze reis toevallig achter dat we vlogen naar het vliegveld Bergamo, een plaats 40 km ten oosten van Milaan. Toen we wat opzochten over deze plaats zagen we dat dit echt een prachtige oude historische stad was en wellicht wel veel mooier zou zijn als Milaan. We baalden eigenlijk enorm dat we niet een hotel of appartement geboekt hadden in Bergamo want we wisten eigenlijk wel zeker dat Bergamo meer ons ding zou zijn dan Milaan. Op het laatste moment hebben we dan ook, in Milaan, besloten om een nacht eerder weg te gaan om vervolgens nog 1 nachtje in Bergamo te kunnen overnachten. We hebben hier zeker geen spijt van gehad want wow, wat is Bergamo mooi! Voor foto's van ons tripje naar Milaan en Bergamo kun je hier onze photodiary lezen. In deze blog vind je alle hotspots, van healthy ontbijtjes tot typisch authentieke Italiaanse restaurantjes.

Hotspots in Milaan

1. Osteria del Binari

De eerste avond aten wij bij dit typisch authentieke Italiaanse restaurant. We hadden ontzettende zin in risotto dus waren echt op zoek naar een restaurant waar je typisch Milanese gerechten kon eten. We hadden gelezen dat je bij Osteria del Binari typisch Milanese gerechten eet in sierlijke tuinkamers. Verschillende websites en blogs waren positief over dit restaurant dus dit wekte onze nieuwsgierigheid! Robin koos hier voor de Milanese klassieker: Risotto alla Milanese. Deze risotto hadden we zelf ook al een paar keer gemaakt dus waren benieuwd hoe dit zou smaken in de plaats waar deze risotto vandaan komt. De risotto was ontzettend lekker! Romig en vol van smaak.
Naomi koos voor de crispy risotto. Erg apart zo'n knapperige risotto maar ook erg lekker. Het was wel een beetje weinig, maar gelukkig kregen we gratis koekjes en andere zoetigheden als dessert. Ga hierheen als je wil proeven van een authentieke Italiaanse sfeer.
Adres: Via Tortona 1


2. Ottimo Massimo

Na meer dan een uur te hebben rondgestruind door de stad, op zoek naar een ontbijttentje, kwamen we Ottimo Massimo tegen. We hadden gelezen dat je hier 's ochtends een lekker yoghurtje of brioche broodje kon eten, met een lekker kopje thee of cappuccino. Deze hotspot zit midden in het centrum van Milaan bij de Duomo. Wij aten hier een prima panini die je zelf kunt samenstellen. Een leuk tentje om te ontbijten of voor een lunch als je vlakbij de Duomo bent.
Adres: Via Victor Hugo 3





3. Fabbrica

Bij Fabbrica eet je een heerlijke pizza in een oude fabriek. Deze oude fabriek is gevestigd in Navigli het oude wijkje waar je de authentieke Milanese kanalen nog vindt. Het heeft een industriële, maar gezellige sfeer. Wij kozen ervoor om de calzone Peppina (met verse tomaat, rucola, buffel mozzarella & parmaham) te delen met de pizza Vegetariana met gegrilde groenten. Hou je niet zo van pizza? Fabricca heeft ook heerlijke pasta's op hun menu staan, maar ook hamburgers, vlees of visgerechten, dus genoeg keus voor iedereen!
Adres: Alzaia Naviglio Grande 70




4. Caffe Botega Cacao

Middenin in de wijk Brera bevind zich het leuke koffietentje 'Caffe Botega Cacao' met de lekkerste koffietjes en taartjes. Antieke vloeren, houten wanden en een leuk, op de jaren 50 geïnspireerd, interieur. Hier wordt gelet op de details en vind je Italiaans vakmanschap. Je vindt er heerlijke delicatessen die zorgvuldig zijn bereid met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Naomi belandde in de zevende hemel en kon het niet laten om een taartje te nemen. Helaas kon Robin vanwege haar allergie geen taartje uitproberen. Een must-visit voor elke zoetekauw! 
Adres: Viale Duca D'Aosta, 16






5. Sciatt a Porter

Per toeval kwamen we dit leuke tentje tegen mét ontzettend lief personeel tegen. De gerechten komen uit de regio Valtellina, beroemd om zijn bresaola, kaas en wijn. De naam van dit restaurantje verwijst naar 'Sciatt', een boekweit pannenkoek gevuld met gesmolten Casera kaas. Wij kozen natuurlijk voor de Sciatt Cono, boekweitballetjes gevuld met deze kaas. Het was zo heerlijk, echt een aanrader! Daarnaast dronken we ook een bessensmoothie. Wij komen hier zeker nog een keer terug om meer dingen van de kaart uit te proberen!
Adres: Via Cesare Battisti 26



6. Eataly

Een walhalla voor iedere foodie. Deze gigantische, ja hoe zullen we het noemen, supermarkt is dé plek waar de inwoners van Milaan hun boodschappen gaan doen. Hier vind je typisch Italiaans e producten van goede kwaliteit. Drie etages vol met verse producten, proeverijen, restaurants en delicatessezaakjes waar je de heerlijkste lekkernijen kunt afhalen.  Naast boodschappen kun je hier dus ook met gemak uiteten, een koffie drinken of gewoon verdwalen tussen al die heerlijke producten.  Wij aten hier echt een heel lekkere aubergine melanzane die we gewoon gratis meekregen. Een heerlijke plek die we ook wel in Amsterdam zouden willen hebben. Let op: het is erg druk! Verwacht vooral in het weekend lange rijen bij de restaurants. 
Adres: Porta Garibaldi


7. Parma & Co

In het gezellige kunstenaars wijkje Brera kun je lunchen of dineren bij Parma & Co. Deze uit Parma afkomstige vader en zoon brengen culinaire tradities naar het hart van Milaan. In deze delicatessenwinkel vind je de beste producten uit Parma: waaronder vlees, kaas, wijnen en verse pasta's en desserts. Leuk is dat de producten vaak van bevriende leveranciers komen. Naast afhalen, kun je ook in de winkel lunchen of dineren. Wij namen een overheerlijke verse pompoen ravioli met salie. Hemels!  Ze serveren hier een gek soort brood in papieren bruine zakken die een beetje naar oliebollen smaken. We aten het binnen no-time op, zo verslavend! Deze moet je echt proberen. P.S. het maken van een reservering kan handig zijn in dit kleine winkeltje! 
Adres: Via Delio Tessa 2





8. 29cheznous

Per toeval kwamen we dit schattige (ontbijt) tentje tegen. We hebben hier eerst op een middag een kopje thee gedronken en de laatste ochtend ontbeten met een heerlijke juice en yoghurt-ontbijtje. Dit komt het meest overeen met een healthy tentje. Langs de wand staat een grote koelkast vol met verse groenten en vers fruit waarmee je zelf je juice kan samenstellen. Jammie! Zeker een aanrader om een keer gezond te ontbijten.  
Adres: Via Monti 29





Hotspot Bergamo

9. Ristorante Mimmo

Dit restaurant was zo lekker dat we hier én lunchten én dineerden. Je had twee locaties tegenover elkaar zitten. De ene locatie was meer een spot waar je overdag kon lunchen en de andere was meer een restaurant. We lunchten met een soort van pizzabroodje met authentieke kaas uit Bergamo en verse rozemarijn en zeezout. 's Avonds deelden we verschillende pasta's waaronder een zeer lekkere Parmigiana Melanzane, Een zeer gewilde plek om te dineren in Bergamo. Reserveren is een aanrader. 
Adres: Via B.Colleoni, 17






Dit waren onze hotspots in Milaan en Bergamo. Heb jij nog een hotspot die we echt moeten bezoeken de volgende keer? Laat deze dan achter in de comments.

Liefs,

Robin en Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten