zaterdag 3 december 2016

Italiaans in Den Haag: De Pasta Kantine

Pasta's, pizza, lasagne's, gelato en tiramisu. Van Italiaans eten kunnen wij geen genoeg krijgen. Het land, de mensen, de cultuur. Wij wanen ons maar al te graag in het Italiaanse leven. Gelukkig vind je ook zulke bruisende Italiaanse plekken in Nederland en wij nemen je mee. Deze keer nemen we je mee naar De Pasta Kantine in  Den Haag, een Italiaans restaurant met authentieke, smaakvolle en pure gerechten geïnspireerd op de Italiaanse keuken. 







Vers & Puur

Bij de Pasta Kantine zijn alle gerechten vers, puur en bereid met natuurlijke ingrediënten. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch en alle gerechten worden vers voor je gemaakt. Dit proef je zeker terug. Op de menukaart staan authentieke Italiaanse gerechten voor lunch en diner. Vanaf 12:00 kun je terecht voor een heerlijke sandwich, salade of pasta, 's middags voor antipasta en 's avonds voor een Italiaans diner met nagerecht. Pasta's zijn ook te verkrijgen met glutenvrije of volkoren penne, fijn voor de coeliakie-patiënten onder ons of voor de mensen die nét even iets meer vezels willen binnenkrijgen of meer bezig zijn met gezonde voeding. 


Sfeervol & romantisch

Toen wij binnenkwamen bij de Pasta Kantine viel ons gelijk gelijk de knusse, gezellige en romantische sfeer op. Dit is een restaurant waar je je prima een hele avond kunt vermaken en onder het genot van een lekker wijntje kunt dineren en genieten van een romantisch avondje uit. Het restaurant oogt niet goedkoop, maar juist classy, stijlvol & hip. Het interieur is robuust en gezellig. De ongedwongen sfeer ontstaat door een combinatie van mooie materialen, details en kleuren. De prijzen van de recepten zijn daarentegen wel cheap.  Voor minder dan 15 euro vind je al een lekkere pasta op de kaart. Je proeft dat de gerechten met liefde worden gemaakt en dat de ingrediënten vers zijn.


Voor ieder wat wils

Bij de Pasta Kantine is er voor ieder wat wils. Naast pasta's serveren ze ook salades, voorgerechten en diverse broodjes. De typisch Italiaanse toetjes mogen natuurlijk ontbreken. Wij kozen voor twee lekkere voorgerechten: een klassieke vitello tonato en een mediterraanse bruschetta met gepofte aubergine, caponata, knoflook, rozemarijn & tijm. De gerechten vielen beiden in de smaak. Als pasta kozen wij voor twee verschillende pasta's die we deelden met elkaar: 'Tortello di carne brasata', ofwel: gevulde pasta met rundvlees, prosciutto ham, knoflook & parmezaan én de vegetarische 'Melanzane di gatto giallo' met laagjes aubergine, tomatensaus, grana padano en provolone kaas. Zo ontzettend lekker! Daarnaast namen we nog een frisse salade met spinazie, prosciutto, tomaat & parmezaan, die we zelf inmiddels al meerdere keren hebben nagemaakt thuis!



De Pasta Kantine heeft inmiddels drie vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Breda. Ben jij dol op Italiaans eten en houd jij van verse, smaakvolle en pure ingrediënten, ga dan zeker eens langs bij dit leuke restaurant. Wij komen zeker nog eens terug!

Liefs,

Naomi

1 opmerking:

  1. Mooie blog over De Pasta Kantine! Ben het helemaal met je eens!
    Een kleine opmerking: in het stukje "Voor ieder wat wils" staat: "De typisch Italiaanse toetjes mogen natuurlijk ontbreken" Ik gok dat daar nog het woordje "niet" tussen zou moeten?

    BeantwoordenVerwijderen