zondag 30 oktober 2016

#26 Persoonlijk Photo Diary: acne bestrijden, meer groenten eten & drukke vooruitzichten

Haai, het is weer een nieuwe week. Deze week bestond voor ons vooral in het teken van meer groenten eten. Na het schrijven van onze blog over acne in relatie met voeding willen we meer voedingsmiddelen gaan eten die eigenschappen bezitten die acne positief kunnen beïnvloeden en kijken of dit invloed heeft op onze huid. Daarnaast zijn we erachter gekomen dat we soms best wel weinig groenten op een dag eten. Een ideale manier om je groente-inname te verhogen is door groene smoothies. Dus trokken we onze blenders uit het stof om weer iedere dag een groene smoothie te maken. We waren dan ook maar al te blij dat we van Smoothieoperators hun smoothiebox mochten uittesten en we hebben verrassend lekkere nieuwe combinaties van smoothies ontdekt. Ondertussen zijn we nog steeds druk bezig met de Ibiza voorbereidingen en testten we regelmatig recepten uit. De komende week hebben we het weer ontzettend druk, niet alleen met de blog en Ibiza maar ook met werk (Naomi heeft o.a een nieuwe baan) en met voorbereidingen voor tentamens en... we hebben morgen een super leuke meeting in Utrecht maar daarover lees je vast meer in onze volgende diary!


De dag beginnen met een warm havermout ontbijtje met appel, rozijntjes, kaneel en lijnzaad. 

Verslaafd aan havermout! En daarbij een heerlijk ABC (apple, beet, carrot) sapje!

Naomi zat deze week op een woonboot bij de oom en tante van haar vriend en kwam tijdens een wandeling deze prachtige herfstbladeren tegen. 

Heb jij onze winactie al gezien? We mogen een Nutri Ninja blender weggeven ter waarde van 129 euro! Lees op onze blog hoe je mee kunt doen. Je kunt meedoen tot morgen, dus doe snel mee!

Deze combinatie is echt hemels. De vanille yoghurt van La Fermiere, gecombineerd met de fris en fruitige compote van Bieze. Deze producten kregen wij in de Foodybox!

Ergens halverwege de week kregen Robin én Naomi allebei super veel zin in een stuk zalm, met spinazie & zeekraal. Het recept komt snel online want het was echt goddelijk!

Een broccolisoepje, ook met zalm & zeekraal

Smoothietime!

Wij ontvingen een prachtig pakket van Smoothie Operators om hun smoothies uit te testen. We zijn fan want de smoothies zijn heerlijk. We schrijven snel een blog hierover. 

Heb je ons recept voor deze goddelijke bruschetta's met tomaat al gezien? Ze zijn heeeerlijk!

Nog drie weekjes en dan is het zover, dan zitten we heerlijk op Ibiza met onze 4 daagse Mediterrane kookworkshop. We hebben nog enkele plekjes beschikbaar, dus je kunt last-minute nog met ons meegaan! 

Dag 2 van Smoothie operators, deze keer een smoothie met paksoi, peer, cashewnoten, hennepzaad en kaneel. Echt ontzettend lekker!

Nieuwe favoriet van Naomi: wortel, biet & rode ui uit de oven met geitenkaas en tijm.

Foodpost! Sinterklaas is er al vroeg bij dit jaar. Wij mochten van Lidl alvastdeze chocoladerepen uittesten, die met pepernoot is écht heerlijk!

En weer een sapje vol met groenten & fruit: pompoen, banaan, dadels, speculaaskruiden en pecannoten. Dit is echt een typische herfstsmoothie!

Op maandag past Robin altijd op haar neefje River. Hier gingen we samen de eendjes voeren. 

Pompoensoep met kokosmelk! Robin maakt een grote pan en neemt dit elke dag mee in een thermosfles naar haar werk. 

Robins collega nam muntthee mee mét tijm. Nooit eerder gedronken, maar tijm heeft dus ook een heel positieve werking op als je verkouden bent en last van je keel hebt. 

Dinsdag maakte Robin deze Melanzane en nog een citroentaart, maar die zijn we vergeten om op de foto te zetten. 

Wilson! Robin wil ook een Britse korthaar nu, wat een lieverd <3

Donderdag ging Robin met een vriendin naar de Samplesale van Anekdote en daarna gingen ze lunchen bij George. 

Robin maakte deze Speltcake met chocola wel twee keer per week omdat-ie zo lekker is! 

Zaterdag was River een half jaar! Dus cadeautjes in bed. Robin kocht een schattige boekje bij Sissy Boy. 

Smoothie time! Spinazie, kiwi, appel en munt. 

Robin en haar zusje lunchten met deze wraps met roomkaas, zalm, komkommer en spinazie. 

's Avonds maakten Robin en Shannen deze plaattaart met spinazie, cherrytomaatjes, gerookte kipfilet en mozzarella. 

Robins oma was jarig en daarom maakten zij dit zelfgemaakte pakketje met kaarsen op mos en leuke lichtjes en....

een verse appeltaart! <3

Dit was onze week! Wat hebben jullie allemaal gedaan?

Liefs,

Naomi & Robin

1 opmerking:

  1. Yum, met dit koude weer ben ik ook echt in voor lekkere havermout ontbijtjes. Ik doe trouwens ook al mee met de Nutri Ninja blender winactie, ben echt toe aan een andere nieuwe blender.

    BeantwoordenVerwijderen