zondag 3 juli 2016

Wat eten we vandaag: Courgetteburger met Parmezaanse kaas en amaranth - done

Burgers. Wij zijn er echt dol op. Doordat we zoveel verschillende burgertentjes bezocht hebben, hebben we ook heel veel verschillende lekkere vegetarische burgers mogen proberen. Meestal van bonen. Wij wilden eens iets heel anders proberen. Een burger geïnspireerd op Italië, ons favoriete vakantieland. Verse basilicum, salie en veel Parmezaanse kaas vormen de smaakmakers van deze burger gemaakt van courgette. Een geheim ingrediënt is amaranth. Amaranth is een plant met lange rode pluimen, waarvan de zaden eetbaar zijn. De zaden lijken een beetje op graankorrels en kunnen ook als graan in de keuken gebruikt worden. Amaranth is, naast dat het glutenvrij is, ook rijk aan vitamine B, E en mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium en zink.




NODIG (voor 4 burgers)
  • 1 courgette
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uitpoeder
  • 1/2 theelepel salie
  • Een handje verse basilicum
  • 1/2 kop amarant
  • 50 gram speltbloem
  • 4 eetlepels havermout
  • Peper / zout / olijfolie

Dressing (voor 4 burgers)
  • Twee eetlepels volle yoghurt
  • Handje basilicumblaadjes
  • Zout/Peper

Garnering (voor 4 burgers)
  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 snoeptomaatjes per burger
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas per burger
  • een paar basilicumblaadjes per burger

HOE:
  • Kook de amaranth volgens de verpakking. 
  • Was de courgette af en rasp op een grove stand. Druk goed uit in een zeef zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt. 
  • Snijd een flinke hand basilicum fijn. 
  • Meng de courgette met het ei, de Parmezaanse kaas, de havermout, de bloem, de verse basilicum, salie en de knoflook- en uipoeder. Maak op smaak met zout en peper.
  • Voeg tenslotte de amaranth toe en meng goed door elkaar. Van het beslag kun je ongeveer 4 burgers maken. 
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de burgers in ongeveer 10 á 15 minuten gaar. 
  • Maak ondertussen de dressing door de yoghurt met fijngesneden basilicum en zout en peper te mengen. 
  • Snijd de Italiaanse bollen door midden en verdeel hier de dressing over. Leg de burger hier bovenop. Verdeel de door midden gesneden tomaatjes hierover en een eetlepel Parmezaanse kaas. Garneer tenslotte met wat verse basilicum.
Waan jij je ook in Italië?

Liefs,

Robin en Naomi 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten