NODIG (voor 4 burgers)
- 1 courgette
- 40 gram parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uitpoeder
- 1/2 theelepel salie
- Een handje verse basilicum
- 1/2 kop amarant
- 50 gram speltbloem
- 4 eetlepels havermout
- Peper / zout / olijfolie
Dressing (voor 4 burgers)
- Twee eetlepels volle yoghurt
- Handje basilicumblaadjes
- Zout/Peper
Garnering (voor 4 burgers)
- 4 Italiaanse bollen
- 2 snoeptomaatjes per burger
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas per burger
- een paar basilicumblaadjes per burger
HOE:
- Kook de amaranth volgens de verpakking.
- Was de courgette af en rasp op een grove stand. Druk goed uit in een zeef zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt.
- Snijd een flinke hand basilicum fijn.
- Meng de courgette met het ei, de Parmezaanse kaas, de havermout, de bloem, de verse basilicum, salie en de knoflook- en uipoeder. Maak op smaak met zout en peper.
- Voeg tenslotte de amaranth toe en meng goed door elkaar. Van het beslag kun je ongeveer 4 burgers maken.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de burgers in ongeveer 10 á 15 minuten gaar.
- Maak ondertussen de dressing door de yoghurt met fijngesneden basilicum en zout en peper te mengen.
- Snijd de Italiaanse bollen door midden en verdeel hier de dressing over. Leg de burger hier bovenop. Verdeel de door midden gesneden tomaatjes hierover en een eetlepel Parmezaanse kaas. Garneer tenslotte met wat verse basilicum.
Waan jij je ook in Italië?
Liefs,
Robin en Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten