donderdag 21 juli 2016

Vogeltongpilav met paprikapasta en gegrilde zalm

Een aantal weken geleden ontvingen wij een heerlijke Arab Foodybox met daarin 15 verschillende merken en producten uit Arabische landen en een boekje met speciaal door Nadia Zerouali (schrijfster van vele Arabische kookboeken, foodies magazine en 24kitchen) ontwikkelde recepten.
Op de website van Arab Foodlovers kun je binnenkort verschillende van deze Arabische foodboxen bestellen. Daarnaast staat de website vol met producten uit het Midden-Oosten die je online kunt bestellen. Het is een moderne online Arabische supermarkt met meer dan 400 producten van de 16 beste Arabische merken. Hierbij kun je denken aan rozenwater, sumak, ras el hanout, dadels, granaatappelmelasse en nog veel meer! In onze foodybox zaten 15 heerlijke producten, waaronder vogeltongpasta en paprikapasta. In het receptenboekje vonden wij hier een leuk recept bij en hebben het een klein beetje aangepast naar onze eigen smaak.


Vogeltongpasta

In de foodybox zat een product wat wij nog niet eerder hadden gebruikt: vogeltongpasta. En nee, dit heeft niets met een vogel te maken. Deze pasta van durem tarwe ziet eruit als rijst (of een vogeltongetje, vandaar de naam), maar smaakt meer als pasta. Het heeft een fijne bite en neemt de smaak van toegevoegde ingrediƫnten goed op.


NODIG: (voor 4 personen):
  • 4 el Penguen paprikapuree (te bestellen via Arab Foodlovers)
  • 300 gram vogeltongpasta (ook te bestellen via Arab Foodlovers)
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 bosje verse dille
  • 4 stukken zalmfilet
  • peper/zout
  • olijfolie

HOE:
  • Verhit een flinke scheut olie in een stofpan of wok en bak hierin de ui, knoflook en courgette (in blokjes gesneden) in ca. 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de paprikapuree toe en bak kort mee.
  • Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ca. 1 cm onder staat.
  • Laat de pasta op matig vuur rustig aan de kook komen. Als het water verdampt is, is alles gaar.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de moten zalm (bestrooid met wat zout en peper) in de pan met de huid op de bodem. Zet het vuur half en bak de vis ongeveer 4 minuutjes zachtjes aan.
  • Draai de moot, zet het vuur laag en laat de vis in nog ongeveer 4-5 min. zachtjes doorgaren. Zodra de vis makkelijk uit elkaar valt is hij gaar.
  • Hak wat verse dille fijn en meng deze door de pilav.
  • Serveer het stuk zalm op de vogeltongpilav en garneer met een takje dille.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

1 opmerking:

  1. Heerlijk! Laatst zo'n soortgelijk voorgerecht op maar deze versie wil ik ook wel eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen