zaterdag 23 juli 2016

Travel: De leukste (food)hotspots in Valencia

Ik ben nog maar net terug en wil nu al zo graag met jullie mijn tips delen over één van mijn favoriete steden van Europa: Valencia. Wauw, wat ben ik verliefd geworden op deze stad. De vriendelijke mensen, het lekkere eten, de rust, het strand en de aangename zomerse temperatuur. Als echte foodie vind ik altijd leuk om op reis te zoeken naar de leukste hotspots. Waar kun je lekker, maar ook gezond eten? Waar zit je tussen de locals? Waar heb je een mooi uitzicht over de stad? Waar moet je heen voor de beste specialiteiten van dat land? Dit zijn vragen die ik mij van tevoren altijd afvraag en waar ik altijd op zoek naar ben. Ik deel heel graag met jullie mijn gevonden hotspots van deze prachtige stad. Het is in totaal een flinke lijst geworden, maar ik heb dan ook flink wat goede hotspots gevonden!



1. Las Mas Bonita

Een hotspot die niet mocht ontbreken op dit lijstje! Je vind deze beachy strandtent aan het einde van de boulevard van Valencia. Het strand vind je overigens op ongeveer 7 km van het centrum van Valencia. Wanneer je een fiets huurt kun je door het lange Turia park richting het strand fietsen (aanrader!). Op de kaart vind je van alles: salades, healthy juices, nacho's met cheese of andere leuke borrelhapjes en een vitrine vol met home-made taartjes! De hotspot is erg sfeervol door de leuke blauw-witte accenten in het interieur. Las Mas Bonita heeft sinds kort ook een nieuwe vestiging in de hippe wijk Ruzafa, maar aan het strand zit je natuurlijk wel een stuk leuker! Tip: neem de red velvet cake, verslavend lekker!
Adres: Paseo Maritmo de la Patacona 11




2. Sagardi

Wil je typisch Spaans eten? Eet dan bij Sagardi pinchos, dit zijn kleine hapjes, meestal geserveerd op een broodje en met een stokje er in. Je zoekt hier een tafeltje uit en loopt vervolgens telkens heen en weer naar de bar om daar je pinchos uit te kiezen. Ook worden er continu pinchos op dienbladen geserveerd aan de tafeltjes. De pinchos bestaan voornamelijk uit broodjes, met zalm, tonijn, ham, kaas, aubergine, tortilla, maar ook bijvoorbeeld lekkere kraaskroketjes. Grappig aan dit restaurant is dat je na afloop je stokjes afrekent, want elke stokje is dezelfde prijs (1,95 per pincho).
Adres: Calle San Vicente Martir 6

3. Copenhagen

Dit restaurant is voor alle vegetariërs onder ons. Wat een aanrader! Het restaurant is 100% vegetarisch en er bevinden zich ook vegan gerechten op de kaart. Er wordt ook duidelijk op de kaart aangegeven of de gerechten glutenvrij of 'raw food' zijn. Isa en ik namen de super lekkere cheesy quesedillas, echt zoooo lekker en Hannah at een heerlijke vegetarische burger. Je krijgt hier prima porties voor weinig geld. Copenhagen bevindt zich in de hipster wijk Ruzafa en ziet er ook qua interieur super hip uit!
Tip: neem de goedkoopste fles witte wijn, deze is super lekker!
Adres: Calle del Literato Azorin 8




4. La Petite Brioche

Dé plek in Valencia om te ontbijten of te genieten van een lekker taartje. Wij hebben hier ontbeten op de laatste dag. Pancakes, toast met zalm of roerei of lekkere croissants, je kunt hier prima ontbijten. De prijzen vielen ook mee, voor 4-5 euro heb je een lekker ontbijtje.
Tip: neem ook hier de red velvet cake, verslavend lekker! De wortel-taart vonden wij persoonlijk wat minder, een beetje misselijkmakend. 
Adres: Calle Sorni, 28



5. Petit Bistro Terrace

Dit mooie dakterras midden in het centrum van Valencia is nog maar net een maandje geopend en is nu al een hit onder de locals. Het terras ligt op een steenworp afstand van de kathedraal aan het Plaza de la Reina. In het zijstraatje van dit plein is het terras een beetje verstopt. Om op het terras te komen, ga je naar binnen bij 'Cathedral Suites Hotel' en neem je de lift naar de vierde verdieping. Vanaf het dakterras heb je mooi uitzicht over het prachtige Valencia. Wij hebben hier op een avond een wijntje gedronken op de loungebanken maar je kunt hier ook terecht voor lunch of diner. De kaart is internationaal georiënteerd en je vind onder andere nacho's, diverse salades, heerlijke hamburgers en club sandwiches.
Adres: Carrer Cabillers 3


6. Marina Beach Club

Ook nog maar net geopend is Marina Beach Club, gelegen aan het strand. De beach club is gigantisch groot en onderverdeeld in een restaurant, een loungegedeelte, een zwembad, en een strandtent. Hier kun je echt een hele dag vertoeven. Het zwembad kun je afwisselen met een duik in de zee, je kunt genieten van cocktails, loungen op de loungebanken of paella eten in het restaurant. Een gezellig loungemuziekje erbij en het relaxen kan beginnen. 's avonds beginnen DJ's met het draaien van gezellige plaatjes, dus je kunt hier echt terecht van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Wij hebben hier gedineerd en aten heerlijk: paella en een stuk gegrilde zalm. De zalm was subliem, echt een aanrader.
Adres: Calle Marina Real Juan Carlos I


7. La Papardella

Wauw, wil je intens lekker Italiaans eten, ga dan naar La Papardella. Je eet hier echt de meest lekkere pasta's. Dit restaurant ligt midden in het centrum van Valencia, vlakbij het Plaza de la Reina. De ingrediënten zijn vers en wat ook super fijn is dat je bij elke pasta een glutenvrije variant kunt bestellen! Je hebt zo ongelofelijk veel keus en alle pasta's klinken even lekker, daarom duurde het bij ons wel een half uur voordat we eindelijk een keuze hadden kunnen maken. We hebben alle drie uiteindelijk voor een andere pasta gekozen en vonden ze allemaal even lekker. Je MOET hier echt heen!
Tip: met een flinke kater zijn de pasta's nóg lekkerder!
Adres: Calle Bordadores 5



8. Creperie Bertonne Annaick

Bij deze creperie eet je home-made galettes, dit zijn boekweitpannenkoeken! Je kunt kiezen uit zoete of hartige galettes. Je ziet hier super gezellig middenin het oude centrum van Valencia, vlakbij de kathdraal. Dit lag echt bij ons appartement om de hoek. Wij kozen voor lekkere hartige galettes met gerookte zalm, tomaatjes, pompoenpitjes en creme fraiche. De prijs is spotgoedkoop en je zit echt super vol na zo'n galette. Leuk is dat je terwijl je aan het wachten went het papieren tafelkleed onder kunt tekenen met krijtjes. Na een paar wijntjes toverden wij prachtige kunstwerken op tafel.
Adres: Calle bordadores 4



9. La Santa

Zin in typisch Spaanse tapas? Deze gezellige tapasbar in de wijk Canovas doet een beetje denken aan een bruin café. La Santa wordt gerund door vier vrienden. Binnen kun je lekker knus zitten en buiten heb je een heerlijk terras. Je kan hier echt typisch Spaanse tapas eten zoals patatas bravas, lekkere Spaanse kazen en andere hapjes. 
Tip: neem als toetje de typisch Spaanse chocoladetaart. Heaven!
Adres: Calle ciscar 13

10. L'Umbracle & Mya

Echt the place to be als je uit wilt gaan in Valencia. Wauw, wij hebben nog nooit zo'n mooie discotheek gezien. L'Umbracle en Mya liggen op een bijzondere locatie, namelijk bij de stad van Kunst en Wetenschappen. De discotheek Mya heeft 3 zalen, hiphop, latin en house en is onderdeel van L'Umbracle. Bij L'umbracle kun je terecht voor een drankje en een dansje tussen de palmbomen. Dit is echt een relaxte plek om tot in de late uurtjes van de zwoele Valenciaanse zomeravonden in de buitenlucht te kunnen genieten. Wij hebben de avond van onze leven gehad hier!
Let op: Alleen geopend van do t/m zaterdag vanaf 00:00
Adres: Calle Avenida del Saler 5



11. Wakaya Lounge

Heb je even een dagje geen zin in het strand maar wil je toch genieten van wat afkoeling, ga dan naar Wakaya Lounge. Bij Wakaya Lounge kun je van het zonnetje genieten op één van de fijne ronde ligbedden. Je kunt hier ook een hapje eten of een lekkere cocktail drinken. Het was alleen wel erg prijzig, we betaalde 20 euro voor een karaf met een alcoholvrije cocktail. 
Ben je na een tijdje uitgekeken bij de lounge dan ben je zo op het strand, binnen een paar minuutjes ben je op een mooi rustig strand (aanrader!).
Hoe kom  je er? Neem bus 25 in het centrum van Valencia en stap uit bij halte Carrera del riu - Montanyars. Wakaya Lounge is bijna niet te vinden en je kunt er lopend vanaf de bushalte moeilijk komen. De bus stopt bij een rotonde. Neem, als je met je rug naar de bushalte staat, de straat links omhoog (ja dit is een autoweg) en je ziet Wakaya Lounge na 400 meter.
Adres: Carrer de Monfort 1




Dit waren al mijn tips over Valencia! Ben jij weleens in Valencia geweest? Ik zou zeker gaan want deze stad heeft heel veel te bieden!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten