maandag 11 juli 2016

Meatless monday: Risotto met edelgistvlokken en broccoli

Al eerder maakten wij deze risotto met bieten en gerookte zalm. Vandaag het basisrecept voor risotto met broccoli. Niks ingewikkelds, maar toch voedzaam en gezond. Wanneer je broccoli eet, haal je eigenlijk een bezem door je darmen.

Het versterkt het immuunsysteem, is heel gezond en zit vol vitamines zoals vitamine A, C, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Daarnaast bevat de groente ook nog eens veel vezels, mineralen en aminozuur en helpt het om gifstoffen af te voeren.






NODIG:
  • 75 gram risotto
  • 2 sjalotten
  • 1 stronk broccoli
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 300 milliliter groentebouillon
* Zelf voeg ik geen wijn toe bij risotto, maar voel je vrij om dit vooral wel te doen! 


HOE:
  • Snipper een ui en fruit deze in 5 minuten gaar in een eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg de risotto toe en bak deze mee tot hij glazig is. Voeg daarna onder continu doorroeren scheut voor scheut de groentebouillon toe. Voeg meer bouillon toe als het droog kookt. Na ongeveer 18 tot 20 minuten is je risotto gaar.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 5 tot 8 minuten. 
  • Serveer de risotto met de broccoli en garneer met 2 eetlepels edelgistvlokken.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten