dinsdag 26 juli 2016

Healthy Hotspot: Spaarne66

Bij deze leuke ontbijt hotspot in hartje Haarlem kun je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag Spaarne66: de huiskamer van Haarlem waar je de hele dag terecht kunt voor de heerlijkste hapjes en drankjes!

Moeder-dochter bedrijf

We kozen een plekje bij het raam en onder het genot van een kurkumathee wilde Kim ons graag iets meer vertellen over Spaarne66. Spaarne66 wordt gerund door Marianne Lemmers en haar drie dochters, Kim, Sophie en Laura en is begonnen bij de moeder. Zij had een restaurant in Spaarndam: de Toerist. Toen dat avontuur afliep, wist ze niet goed wat ze daarna wilde gaan doen. Samen met haar 3 dochters besloot ze op zoek te gaan naar een pand en liep tegen het pand op de Spaarne. In die tijd was er nog niet veel reuring en als een van de eerste terrasjes, nu negen jaar geleden, vestigden zij zich daar.  Na verloop van tijd veranderde de Spaarne in een mooie, levendige, toeristische plek.


Een stukje van jezelf op de kaart

De zussen van Spaarne66 zijn vanuit huis vrij gezond opgevoed en willen dit graag terugbrengen op de kaart. Je vindt daarom gezonde opties, maar ze vinden ook dat als zij taart hebben hier ook boter en suiker in mag.  Er moet balans zijn. Je kiest bewust voor een verwennerij of voor iets gezonds. Spaarne66 vindt het belangrijk dat er gezonde opties op de kaart staan en lekker en gezond kan natuurlijk heel goed samen! Spaarne66 verandert regelmatig de kaart. Ze vinden het leuk om nieuwe dingen te proberen, maar de wentelteefjes met roomboter staan al negen jaar op de kaart en kunnen er echt niet af! Leuk is dat ze ook zelf hun zelfgemaakte, versgeplukte kruidenthee samenstellen van o.a. brandnetel. Hier koken ze met lokale, biologische producten. Vertrouwen met de producent vinden ze erg belangrijk. Ze kennen de producenten en zijn hiermee in gesprek geweest. Er wordt ook rekening gehouden met mensen met allergieën. Mensen met coeliakie kunnen hier ook terecht en hier wordt goed rekening mee gehouden.


De huiskamer van Haarlem

Spaarne66 is echt een huiskamer waar iedereen zich thuis voelt. je kunt hier lekker een boek lezen, maar je kunt hier ook chiquer dineren in de avond met een mooie fles wijn. Het liefst zien zij dat de mensen naast elkaar zitten en dat de één een boek leest, de andere een stuk taart eet en de derde geniet van een goed drie-gangen diner. Spaarne66 is een plek waar mensen uit Haarlem zelf samenkomen: bewoners en vaste gasten, maar er komen ook heel veel toeristen.Ons oordeel

Het huiskamergevoel weten zij zeker over te brengen. Een leuke sfeervolle zaak met prachtig uitzicht op de Spaarne. Je kunt hier heerlijk kunt blijven zitten en genieten van de gerechten op hun een heerlijke kaart. We konden bijna geen keuze maken, maar op aanraden van Kim en omdat ze al negen jaar op de kaart staan, moesten we de wentelteefjes proberen. Daarnaast kozen we voor de gezonde optie van boekweitpannenkoekjes met huisgemaakte jam.

YES! Wat een super goede keuze. Er wordt aandacht aan het eten bezorgd en dat proef je. De wentelteefjes waren echt de hemel. Dikke wentelteefjes met roomboter. Not so healthy but so delicious.  Ook de boekweitpannenkoeken zijn voor 100% goedgekeurd. De huisgemaakte jam is heerlijk!De producten zijn vers en de bediening is ontzettend aardig. Naast ongezonde opties vind je ook gezonde opties op de kaart. Er straalt zoveel passie in dit tentje. Doordat het een familiebedrijf is, is er echt hart voor de zaak en dat merk je op alle fronten. Het is geen hip, modern eettentje zoals je in Amsterdam tegenkomt, maar het heeft echt een typische huiskamersfeer met knusse plekjes waar je je thuis voelt. Leuk zijn de handgeschreven borden op de muren. In de zomer heeft Spaarne66 een heerlijk terras. Schuif jij er deze zomer ook nog eens aan voor een lekker ontbijt?

Bekijk hieronder nog een paar leuke foto's van deze leuke hotspot!

Liefs,

Robin
Geen opmerkingen:

Een reactie posten