"Dit oergezonde broodje smaakt heerlijk bij salade of soep, maar is met een lik boter en/of honing ook lekker bij een kop thee"Het brood is ideaal om mee te nemen als een tussendoortje naar school of werk, maar is ook lekker bij een kop soep of salade.
NODIG (voor 1 brood):
- 400 gram pompoen
- 200 gram speltmeel
- 3 eieren
- 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel komijnzaad (djinten)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels zonnebloempitten
- snuf zout
HOE:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Pureer de pompoen tot een gladde puree.
- Voeg het speltmeel, de eieren, het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker en het kaneel en komijnzaad bij de pompoen en mix tot een glad beslag.
- Vet een bakblik in met kokosolie en verdeel het beslag over het bakblik. Bestrooi met de zonnebloempitten en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Je kunt met een sateprikker controleren of het brood gaar is.
Tip: Je kunt het brood maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren.
Zelf benieuwd geworden naar Eerlijk eten? Je kunt 'em hieronder aanschaffen voor maar 24,95!
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten