NODIG:
Voor de bodem:
Voor de chocolade*:
HOE:
Voor de bodem:
- 150 gram noten (ik gebruikte hazel-, pecannoten en amandelen)
- 150 gram dadels
- 2 theelepels kokosolie
- 50 gram kokosrasp
- 150 gram rauwe cacao boter
- 50 gram kokosolie
- 50 gram cacaopoeder
- 2 eetlepels honing
- Snufje zout
- 150 gram rood fruit (ik gebruikte rode besjes, maar bijv. frambozen, aardbeien of kersen kunnen natuurlijk ook gewoon)
HOE:
- Week de noten en dadels voor een uur in een laagje water. Giet ze af en doe deze dan samen met 2 theelepels gesmolten kokosolie en de kokosrasp in een keukenmachine of maal fijn met een staafmixer. Bedek een bakvorm of schaal met keukenpapier en gooi hier het mengsel in en druk gelijkmatig aan met een lepel totdat je een mooie bodem hebt. Zet minimaal 20 minuten in de vriezer om hard te worden.
- Smelt de cacaoboter en kokosolie samen au bain-marie of op laag vuur in een steelpannetje. Doe de cacaopoeder, honing en zout erbij.
- Giet dit mengsel over je noten-dadelbodem. Garneer deze nu met het rode fruit en eventueel wat extra noten.
- Zet dit nu weer in de vriezer tot de chocolade is gestold. Snijd in ongeveer 24 blokjes.
Eetsmakelijk!
Francesca Cornelissen
Francesca Cornelissen is een 24 jarige studente ‘Voeding en Diëtetiek’ uit Arnhem. Schrijven verbindt haar creativiteit aan zowel persoonlijke als haar zakelijke ambities en creëert daarnaast een platform en de kans haar eindeloze interesses te delen. Haar blogs over gezonde voeding en heerlijke vernieuwende recepten bestaan dan ook niet alleen uit een opsomming van ingrediënten, maar beslaan ook een stukje van haar leven. Reizen maakt daar ook een groot deel van uit sinds een aantal jaar. Recepten uit alle hoeken van de wereld zullen dus ook jouw kant op kunnen waaien. Neem, door middel van haar blog foodbyfran.nl, vooral even een kijkje in haar wondere wereldje in miniatuur formaat. Voornamelijk in de keuken eigenlijk. Ja, doe dat maar. Best leuk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten