donderdag 6 augustus 2015

Gezond tussendoortje: Smeuïge appel-peer cake


Tijden onze detox maakten wij heel vaak onze eigen bananencakes om toch een verantwoord zoet tussendoortje te kunnen eten. Deze smeuïge appel-peer cake uit het boek van Vegadutchie probeerden wij ook uit. Wij maakten er een hele cake van ipv de kleine cakjes die in het boek staan.
De cake was heel smeuïg en een beetje plakkerig, daar moet je wel van houden maar bij ons ging hij binnen no-time op. We vervingen de peren voor appel-peren (Ja, een kruising tussen een appel én een peer, te koop bij de Lidl) en gebruikten een groot bakblik ipv kleine cakevormpjes.











NODIG:
- 4 rijpe bananen
- 360 g appelpuree, ongezoet
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 200 g boekwijtmeel
- 300 g appel-peren, in kleine blokjes
- cooking spray / kokosolie om in te vetten

HOE:
- Verwarm de oven op 175 graden en vet de cakevorm in met cooking spray of kokosolie
- Doe de bananenpuree en de appelpuree in de keukenmachine en zet aan tot een egaal mengsel ontstaat. Je kunt dit ook met de staafmixer doen.
- Giet het mengsel in een kom en roer er bakpoeder en een snuf zout door.
- Spatel daarna het meel door het bananenbeslag tot het meel helemaal is opgenomen.
- Schep ten slotte de blokjes appel-peer erin.
- Doe de cake 40 min. in de oven

Liefs,

Naomi

3 opmerkingen:

  1. Als de woorden 'cake' en 'gezond' bij elkaar komen, ben ik al enthousiast. Klinkt goed zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh die ga ik zeker maken! Hoeveel plakken zouden hier uit gaan? :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi marjolein,

      We weten het zelf ook niet echt. Misschien een plak of 12 als je normale dikte hebt?
      We gaan er de volgende keer op letten!

      Groetjes,

      Robin

      Verwijderen