donderdag 16 juli 2015

Soep van de dag: Spinaziesoep met verse geitenkaas, chorizocroutons en bladerdeeg-kruidenstengels

Tijdens de Iglo workshop een tijd geleden, heb ik deze heerlijke spinaziesoep gemaakt. Ik had nooit eerder spinaziesoep gegeten, maar het is erg lekker! Wanneer je vegetarisch eet kun je de chorizoworst achterwege laten. De bladerdeegkruidenstengels zijn heel makkelijk te maken en een gouden combinatie bij de soep. Zeker de moeite waard om een keer te proberen. 

NODIG (Voor vier personen):

Voor de soep
- 1 pak Iglo gehakte spinazie 450 gram
- 1 prei
- Selderij (paar takjes)
- 2 kleine uien
- Paar aardappelen
- 1 liter groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie extra vierge
- Een stukje pikante chorizoworst (of salami)




Voor de stengels
- 1 plak diepvries- of verse bladerdeeg
- Verse kruiden naar keuze
- 1 ei
- Peper en zout
- Naar smaak: Pancetta, Parmezaanse kaas

HOE:

Soep

- Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de fijngesneden uien, wat prei en selderij toe en fruit deze kort. Voeg het gepelde teentje knoflook en de iglo spinazie toe. Verwarm nog even kort mee. 
- Giet de groentebouillon er overheen en breng aan de kook. 
- Schil 2 middelgrote aardappelen, snijd deze in stukjes en voeg ze toe. Laat de spe koken tot de groenten en de aardappelen gaar zijn en mix het daarna fijn met staafmixer.

Chorizocroutons

-Snijd de chorizo in kubusjes van 1/2 cm en bak ze krokant in een eetlepel olijfolie (of zonder = minder vet) en laat ze uitlekken op keukenpapier. 
- Verkruimel de verse geitenkaasjes. Laat ze kort voor het opdienen in de soep smelten door ze onder te dompelen. 

Bladerdeeg-kruidenstengels

- Rol de bladerdeeg uit, en bestrooi deze met fijngehakte verse kruiden en Parmezaanse kaas. Vouw het dubbel en rol opnieuw uit. 
- Snijd de bladerdeeg in reepjes en draai in krullen.
- Bestrijk de krullen lichtjes met de losgeklopte eidooier en besprenkel het met wat zeezout. 
- Bak de krullen op 160 graden tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. 

Liefs,

Robin

1 opmerking: